20. jul
Rosa kirke: Bjørke kirke i Maura lyses opp rosa i hele oktober. Menighetsrådet har tatt initiativ til dette for å vise sin støtte til Rosa Sløyfe-aksjonen. Hittil har det – ikke overraskende – utelukkende kommet inn positive tilbakemeldinger.
 
Kirken viser rosa støtte – lyser rosa i høstmørket i hele oktober
Både Keplerstjernen ved Gardermoen og en rekke rundballer er rosa. Nå lyser også kirken opp sin støtte til brystkreftrammede. – Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, sier Stian Berntsen.

Publisert: 08.okt.2017 21:00
Oppdatert: 09.okt.2017 09:43

I hele oktober vil Bjørke kirke i Maura lyse rosa i høstmørket. Menigheten valgte også å gi kollekten på forrige gudstjeneste til brystkreftaksjonen. Stian Berntsen er nestleder i Bjørke Menighetsråd. Han sier de fikk ideen til den kreative og vakre lyssettingen i fjor.

– Det var Tone Alme Slettmoen i menighetsrådet vårt som kom med ideen. Vi visste vi skulle bytte lyskastere i oktober, og da valgte vi å slå to fluer i ett smekk. Vi i kirken liker også å vise at vi er engasjerte og tar aktive standpunkt. Rosa Sløyfe-aksjonen er godt innarbeidet, mange blir rammet av brystkreft og vi følte dette var riktig å gjøre, sier Berntsen til EUB.

Støtte til rammede

Målet med Rosa Sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt å støtte brystkreftforsking. Selve aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og i Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Rosa Sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforsking. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa Sløyfe-aksjonen. Aksjonen er blitt arrangert i Norge siden 1999.

Nå er altså Bjørke kirke i Maura rosa som en fin og tydelig støtte i forbindelse med aksjonen.

– Hittil har vi bare fått positive tilbakemeldinger. Kirken er blitt kjempefin, og synes godt i høstmørket. Det legger folk merke til, sier Stian Berntsen. Han forteller at det ikke har kostet mye penger å sette opp lyset. Menighetsrådet har kun kjøpt inn et lysfilter som er plassert ute på lyskasterne.

Rosa bru på E6

Fra lørdag 30. september og i hele oktober vil også Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. Dette er ikke langt fra Eidsvoll-grensen, og vil naturligvis også bli sett av bilister fra vårt distrikt. Det er åttende året på rad Statens vegvesen støtter slik.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier avdelingsdirektør Aud Margrethe Riseng i Statens vegvesen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Rosa bru: Slik vil Kolomoen bru over E6 i Stange se ut i hele oktober. Statens vegvesen viser sin støtte på denne måten.Foto: Jens Haugen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no