21. jul
EIENDOMSSKATT. Hurdals politikere er sterkt betenkt over å måtte innføre eiendomskatt. Det vil de ikke om det ikke er tvingende nødvendig. En gruppe skal jobbe med å se hvordan man kan unngå skatten. Det vedtok de i siste kommunestyremøte.
 
Kjemper mot eiendomsskatt
HURDAL. Politikerne i Hurdal kjemper innbitt mot eiendomsskatt, til tross for at de selv har vedtatt at det skal planlegges å innføre en slik skatt fra 1. januar 2018.

Publisert: 02.apr.2017 17:30
Oppdatert: 01.apr.2017 18:47

Det er klart at politikerne ikke ønsker å «gi» hurdølingene denne skatten. Det er kommunens dårlige økonomi som fikk rådmannen til å foreslå innføring eiendomsskatt fra årsskiftet. Det var Hurdal Høyre som reiste saken i siste kommunestyremøtet. De ser på eiendomsskatt som meget usosialt, og ønsker at man først ser på muligheten kommunen har for å tilpasse seg kostnadsnivået sitt.

NÅ SKAL DET JOBBES

Dette er ordføreren enig i. Han fremmet forslag om at man nå bør starte arbeidet for å se på hvordan man kan unngå skatten. Rådmannen har fått en frist til 1. juli med å utrede eiendomsskatt. Denne ønsker ordføreren å få utsatt til 1. oktober. Han vil nedsette ei arbeidsgruppe av de politiske partiers gruppeledere, ordfører, varaordfører og en representant for de ansatte, samt rådmann og hans ledergruppe. Deres agenda er rett og slett å finne ut av om kommunen kan klare seg videre uten eiendomsskatt.

LESERBREV: Eiendomsskattesjokk på Lillehammer og i Bodø

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no