18. jul
PROTESTERER. Silje Camilla Myrhaug kommer til å protestere til siste tre mot utbygging av Vilbergskogen.
 
Kjemper til siste tre: Mener kommunen viser dårlig naturskjønn når de vil bygge ut Vilbergskogen
eidsvoll. Silje Camilla Myrhaug mener kommunen viser dårlig naturskjønn når de tillater utbygging av et rekreasjonsområde som er brukt av både små og store.

Publisert: 23.des.2016 13:33
Oppdatert: 27.jan.2017 14:50

Myrhaug bor i Kastellkroken, og er dermed nabo til Vilbergskogen. Den har i mange år blitt brukt av både barnehage og skole som et utfluktsmål. Den er lekeplass for barna i naboområder, og et sted hvor voksne går tur.

LES OGSÅ: Til Staten! Vær så snill og ikke hogg ned skogen!

BYGGE UT MED BOLIGER

- Det er vårt nærmeste friluftsområde som kommunen nå vil gi tillatelse til å bygge ut. Skjer dette, må vi bruke bil for å komme til skogen, sier Myrhaug.

Hun forteller at barna har funnet både salamandre og frosker i det myrlende terrenget.

- Etter hva jeg vet, er salamandre fredet. Det kommer til å bli borte om skogen bygges ut, mener hun.

Hun har vært i kontakt med kommunen.

- Der får jeg ikke gehør. Men jeg har også kontaktet Miljødepartementet, Miljødirektoratet og fylkesmannen, og der har jeg møtt større forståelse. Vedtar kommunen reguleringsplanen, kommer jeg til å klage til fylkesmannen.

LES OGSÅ: Spenstige planer

FARLIG TRAFIKKSITUASJON

Myrhaug mener også at om Vilbergskogen bygges ut, vil beboerne i Kastellkroken få en farlig trafikksituasjon å hanskes med.

- Vegen er smal, og den er stengt med bom i den ene enden. Det er en dårlig vurdert detaljplan vi har blitt forelagt. Trærne er hugget før høringsfristen er gått ut, og det som er avsatt til fritidsområde, er bare bratte skrenter. Her har det nok gått litt for fort i svingene. I denne saken er alt feil, mener hun.

Myrhaug mener at kommunen heller får benytte seg av utbyggingspotensiale i Sundet før de går løs på Vilbergskogen.

PLANLAGT UTBYGGING I MANGE ÅR

Vilbergskogen har ligget til utbygging i overordnede planer i mange år. Det er et viktig utbyggingsområde for Eidsvoll kommune. Plansjef i Eidsvoll kommune, Sissel Pettersen, forteller at selv om området har vært regulert til utbygging, er det først nå området detaljreguleres.

- Det er et sentrumsnært område med gangavstand til offentlig kommunikasjon. Derfor mener kommunen det er et viktig utbyggingsområde som Sundet trenger, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Klokkertro på Sundets framtid

REGULERINGSPLANARBEIDET PÅGÅR NÅ

Området er solgt, og reguleringsplanarbeidet pågår nå.

- Planen har vært ute til høring, og det er komme inn mange merknader. Disse må bearbeides, og vi må vurdere om det er noe som må endres i planen. Målet er å få saken til politisk behandling i februar 2017, opplyser plansjefen.

Omtrent halvparten av området er avsatt til grøntområde.

Vilbergskogen er solgt til Weenbo Skandia AS fra Jessheim. Området er på 24,5 mål. Verditakst er 16 millioner kroner. Tanken er å bygge 115 boenheter i blokk, firemannsboliger og rekkehus.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no