16. jul
FULLT HUS. Over 100 tilhørere fylte Kafé Henrik under Edvard Hoems foredrag.
 
Kjent forfatter samlet fullt hus
EIDSVOLL. Over ett hundre personer hørte Edvard Hoem i Kafé Henrik.

Publisert: 06.mar.2017 12:19
Oppdatert: 06.mar.2017 18:18

– Hoem er én av Norges fremste historiefortellere. Hans bøker har vært blant de ti mest solgte tre år på rad, påpeker lederen i Eidsvoll filologiske selskap, Elisabeth Fjørtoft, da hun torsdag kveld ønsket velkommen til møtet med den kjente forfatteren.

Arrangementet var et samarbeid mellom filologiselskapet og Eidsvoll bibliotek – et samarbeid som gjerne kan gjentas om man legger oppmøtet til grunn.

Edvard Hoem debuterte så tidlige som i 1969, 20 år gammel. Han er kjent som Shakespeare-kjenner, har gitt ut en fire binds biografi om Bjørnstjerne Bjørnsson og vært teatersjef i Molde.

Men det er som skjønnlitterær slektshistoriker han har gjort størst lykke. Det startet med Mors og fars historie i 2005, boka som har kommet ut på ni språk.

Nå har han gitt ut tre bøker om sine eldre forfedre og slektninger i Molde og Amerika; Slåttekar i himmelen (2014), Bror din på prærien (2015) og Land ingen har sett (2016). Det var disse bøkene han konsentrerte seg om i det interessante foredraget i Eidsvoll torsdag.

LES OGSÅ: Jubel og stinn brakke

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no