25. jun
Vil ha gang- og sykkelvei: Ståle Lien Hansen (Frp), Willy Kvilten (H), Trond Fjell (Frp) og Lise Kragset Furuseth (KrF) går inn for at Ullensaker kommune skal forskuttere midler slik at gang- og sykkelveier kan bygges raskere.
 
Kjøper seg bedre plass i køen
De er alle enige om at gang- og sykkelvei mellom Nordkisa og Hauerseter må på plass så fort som mulig. Nå vil posisjonspartiene forskuttere midler for å øke trafikksikkerheten raskere.

Publisert: 12.des.2017 06:00
Oppdatert: 11.des.2017 16:29

Det er 60-sone på strekningen, men langt fra alle holder det mellom Hauerseter og Nordkisa. Mange har ventet lenge på gang- og sykkelvei på strekningen. Nå har Frp, Høyre og KrF funnet en løsning de håper skal gi fortgang i arbeidene.

– Ullensaker kommune bør forskuttere utgiftene for å få fortgang i arbeidet med bygging av gang- og sykkelveier langs trafikkfarlige strekninger, sier Frps Trond Fjell, nestleder i HTIK.

Den første strekningen posisjonspartiene ser for seg å bruke ordningen på er langs fylkesvei 179 mellom Nordkisa og Hauerseter. Her er gang- og sykkelvei allerede ferdig regulert.

Ingen vesentlig framgang

– Hvis kommunen forskutterer kan vi gå i gang med arbeidet raskere. Vi ønsker å gi innbyggerne trygge skoleveier, og mulighet til å ferdes til og fra idretts- og fritidsaktiviteter uten å måtte bli kjørt eller risikere å bli påkjørt, sier Ståle Lien Hansen, Frps gruppeleder og leder av HHS.

Høyre, Frp og KrF ønsker det samme for strekningen Bakke-Hilton langs fylkesvei 454. Denne er tidligere regulert, men må reguleres på nytt da gjeldende regulering er over ti år gammel. EUB har tidligere skrevet at Ullensaker kommune ønsket å delta i den nye prøveordningen om å effektivisere og forenkle byggeprosessen av gang- og sykkelveier.

– Allikevel har det dessverre ikke vært noen vesentlig framdrift i prosjektet på Kløfta siden vedtaket i januar i 2016, og man kan jo undres hvorfor. Dette viser hvor viktig det er at vi som folkevalgte ikke gir opp, men fortsetter å hjelpe kommunens administrasjon å holde fokus når vedtak er gjort, sier Lien Hansen.

Budsjettet behandles

Begge strekningene partiene først ønsker å fokusere på er fylkesveier. Dermed er det i utgangspunktet et ansvar for fylkeskommunen og veivesenet. Et naturlig spørsmål å stille er om fylkeskommunen vil være positive til et slikt initiativ som kan binde opp deres planer.

– Om Ullensaker kommune kan få til en ordning der kommunen kan forskuttere utgiftene vil dette kunne sikre to farlige strekninger langt tidligere enn om man må vente på statlige bevilgninger, sier Høyres Willy Kvilten, varaordfører i kommunen. Tirsdag er det endelig budsjettbehandling i kommunestyret. Der vil denne saken naturligvis bli tatt opp, og alt tyder på at den vil få flertall.

– Gang- og sykkelvei mellom Nordkisa og Hauerseter ligger inne i vårt budsjett for 2018. Vi håper spaden stikkes i jorda neste år, og at det også blir lys her, sier KrFs Lise Kragset Furuseth.

Fakta

  • Frp, Høyre og Krf i Ullensaker tar til orde for at kommunen skal forskuttere midler, slik at gang- og sykkelveier det er prekært at kommer på plass, gjør det raskere.
  • For Ullensaker kommune sin del bil dette være et forsøk på å kjempe seg fram i køen hva gjelder utbygging av gang- og sykkelveier i fylket.
  • Det er Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune som til sjuende og sit skal betale.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no