21. apr
UTBYGGING: Jessheim Storsenter har nettopp vært igjennom en utbygging, men likevel opplevde senteret vekst i 2017. Senterleder Christin Brandt er fornøyd. (Arkivfoto)
 
Kjøperekorder over alt
Jessheim storsenter omsatte for over 1,8 milliarder kroner i 2017. Også Romerikssenteret og Amfi Eidsvoll melder om rekordresultater.

Publisert: 06.jan.2018 06:00
Oppdatert: 05.jan.2018 13:25

Dermed er Jessheim storsenter inne på 10-på-topp lista til Olav Thon Gruppen. Omsetningen på nøyaktig 1.812.636.675 (drøye 1,8 milliarder kroner) er en økning på 1,5 prosent fra 2016. Det er senterleder Christin Brandt svært fornøyd med.

– Vi er det desidert største kjøpesenteret på Øvre Romerike. 2017 var preget av byggeaktivitet og utfordrende parkeringsforhold, men vi avslutter året med en fin en økning. Det er vi veldig godt fornøyde med, sier hun.

Hun sier at nyåpningene 31. oktober bidro til det gode resultatet. Da åpnet XXL, G-Max, Power, Normal, Norrøna og Bakeriet forretninger i den nye delen «Skovly».

– Skovly er veldig viktig for oss, både med tanke på de viktige konseptene som har kommet inn og på parkeringsplasser, sier Brandt.

Opp 9,3 PROSENT

Også på Råholt jubles det. Der skilter de med en økning på 9,3 prosent, til en omsetning på 490 millioner kroner i 2017. Senterleder Nina Kristengård mener det er kundenes lojalitet som først og fremst gir utslaget.

Vinmonopolet som åpnet 16. november har bidratt litt, men ikke mye fordi det åpnet sent på året, sier Kristengård.

– Vi har jobbet godt med service og tilrettelegging for kundene våre. Dessuten tror jeg mange søker til roligere sentre som Amfi Eidsvoll fordi det blir for masete på de store sentrene, sier hun.

Hun tror veksten fortsetter i 2018.

– Vi ligger midt i smørøyet med tanke på utvikling og vekst. Jeg tror veksten fortsetter, sier Kristengård.

MER OPP I 2017

Romerikssenteret på Kløfta hadde et rekordår i 2016 på grunn av åpning av både Vinmonopolet og en stor Meny-forretning i kjøpesenteret. Dessuten visste senterleder Siri Heimlund at åpning av utvidelser både på Jessheim og Skedsmokorset ville by på mer konkurranse. Derfor var det en viss spenning knyttet til omsetningen i 2017. – Vi har en økning på 2,7 prosent til 510 millioner kroner. Det er ny rekord, og det er vi veldig fornøyde med, sier hun.

Heimlund tror Romerikssenteret utmerker seg ved å ha et godt utvalg av butikker.

– Vi er et lokalsenter med et bredt butikkutvalg. Det er viktig å ha de varene folk skal ha, sier Heimlund.

– Det er også viktig i forhold til netthandel. Vi må ha et godt utvalg av produkter. Samtidig tilbyr kjøpesentrene en opplevelse som netthandel ikke gir, sier Heimlund.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no