19. jul
TELT: - Lørdag setter vi opp det største teltet noensinne på Bankplassen, og inviterer til Oktoberfest, sier Petter Helgesen.
 
Klar for tysk teltfest på Bankplassen
Nika und die Schlägerknaben skal sørge for musikken på Bankplassen lørdag. Resten er opp til publikum.

Publisert: 11.okt.2017 15:00
Oppdatert: 11.okt.2017 19:05

Oktoberfest ble visstnok arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og fornøyelser. Bryllupsfeiringen ble raskt en årlig foreteelse, og er i dag verdens største folkefest.

Lørdag er det klart for varianten til fotballgruppa i Eidsvold Turn.

– Vi setter opp et telt som dekker hele Bankplassen, faktisk det største noensinne der, for å få plass til rundt 500 mennesker, sier styreleder Petter Helgesen.

SUKSESS: Folk elsker ompafesten

BUFFET

Bankplassen har vært åsted for flere ompafester opp gjennom årene, men denne er ETFs tredje.

– Denne oktoberfesten blir naturligvis akkurat slik det skal være, med got mat, ompamusikk, øl, dans og masse liv. Vi har hatt det veldig hyggelig før, og satser på å gjenta det i år, sier Helgesen som stiller med 20 frivillige dugnadssjeler.De skal sørge for at alt går knirkefritt og at gjestene får en fin opplevelse.

Lørdagen begynner tidlig med marked i teltet, der flere lokale bedrifter kommer og byr frem sine produkter. Og ikke minst får bygdas serveringssteder en mulighet til å vise seg frem. Så, etter en kort rydderunde, er det tid for buffeten.

– Selvsagt skal det serveres ekte tysk mat. Her blir det bratwurst og schweinshaxe med tilbehør, øl og vin. Ingen skal behøve å gå sulten hjem etter denne kvelden, for her kan du spise så mye du orker hvis du kar kjøpt matkupong. Vi serverer både lokal og ekstern mat. Og det er ingen grunn til å frykte hverken kaldt vær eller regn, for vi har naturligvis varmeovner på lur i teltet, påpeker han.

SCHLÄGERKNABEN

Når alle munner er mettet, blir det gjennomført nok en rydderunde før Nika und die Schlägerknaben spiller opp til fest. Helgesen lover stor feststemning.

– De serverer ompa, jodling og festlåter på løpende bånd. Det betyr høy temperatur og god gammeldags Oktoberfest hele kvelden, sier han.

– Hva betyr et slikt arrangement for ETF?

– Vi er avhengige av å få inn opp mot ti millioner kroner gjennom året for å få det til å gå rundt, og arrangerer derfor både Oktoberfest og andre folkefester. Inntektene derfra gir oss sårt tiltrengte penger i kassa til nye anlegg. Billettene selges både på forhånd i Sundets butikker, og selvsagt i døra. Og det blir en flott bonus for alle hvis publikum kommer med riktig antrekk, sier Helgesen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FEST: Oktoberfest på Bankplassen er alltid en suksess. Arkivfoto
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no