25. jan
 
Klart for aktivitet i LHLs nye grønne lunge: – Bedre tilrettelagt for utendørsaktiviteter
Pasienter og ansatte kan se fram til eventyrlige naturopplevelser ved LHLs nye og toppmoderne sykehus. – Nordbytjernet er mye av årsaken til at vi valgte beliggenheten, sier Frode Jahren, LHLs generalsekretær.

Publisert: 05.okt.2017 17:00
Oppdatert: 06.okt.2017 21:05

Fuglene kvitrer i skogen. Løpeturen fra LHLs nye sykehus på Jessheim har bare vart et par minutter. Gjennom de nye undergangene er det enkelt å ta seg inn i skogen – den grønne lunga – som er nærmeste nabo i byen. Stien er godt opparbeidet, og i løpet av et par minutter løper du på en grusvei som omkranser Nordbytjernet. Og her er det uante stimuligheter.

– Jeg mener det er bedre tilrettelagt for utendørsaktiviteter her på Jessheim, enn ved Feiringklinikken og Glitreklinikken, sier LHLs generalsekretær Frode Jahren til EUB.

En ny undergang – kulvert på fagspråket – er opprettet. Denne gir helt ny tilgang til Nordbytjernet fra sykehustomta.

– Den er 14 meter lang og 4 meter bred. Vår kostnad for denne er cirka åtte millioner kroner pluss moms, sier Sverre Landmark, markedsdirektør i Aspelin Ramm.

Tiltaket ble stilt som opparbeidelseskrav for å sikre tilkomst over til sørsiden av fylkesveien.

– Fotgjengerundergangen er til erstatning for en tunnel som aldri har vært særlig mye brukt, og som var uegnet, utrygg og lite attraktiv, sier Landmark.

Vil bli flittig brukt

Flere har uttalt at uteområdene til LHLs toppmoderne sykehus vil preges av E6-trafikk og flystøy. Det er i det minste et unyansert bilde.

– Da vi reiste rundt i lokallagene og presenterte ideen, hadde vi med oss en film fra Nordbytjernet. Tilgangen til naturen og området rundt er viktig for oss, og dette kommer til å bli flittig brukt. Både av ansatte og i behandlingen. Spesielt rehabiliteringspasientene våre har vi tradisjon for å ta med ut og bruke naturen, sier Jahren.

Han legger til at pasienter og ansatte kan se fram til store naturopplevelser i nærområdet.

Fokus på E6 og flyplass

– Hva tenker du om utsagn som går på E6-trafikk og flystøy?

– Vi har selvsagt også hørt de argumentene. I utgangspunktet opplever jeg det som utsagn for å få oss til å stoppe flyttingen og samlokaliseringen. Som Gjøvik-gutt er jeg naturligvis svært glad i Mjøsa og utsikten dit. Men det er vel så enkel tilgang til naturen på Jessheim. Det er gode turarealer opparbeidet helt innpå sykehuset.

– Og i forhold til flystøy så vil vi knapt merke noe til det, i og med at det ikke går et eneste fly over tomta der, poengterer Jahren.

Han sier det er gjennomført langvarige luft- og støymålinger på tomta for å sjekke om den tilfredsstiller kravene LHL har til sykehusdrift.

– Prøvesvarene var tilfredsstillende, og vi er trygge på at dette blir et fantastisk sykehusmiljø for pasienter og ansatte, sier Jahren.

Nytt LHL-sykehus

LHL samlokaliserer landets ledende hjerte- og lungemiljøer fra Feiringklinikken og Glitreklinikken på Jessheim.

Sykehuset forventes å ha cirka 500 ansatte og omkring 30.000 besøkende per år, og vil legge beslag på omtrent en fjerdedel av utbyggingskapasiteten innenfor området. I umiddelbar nærhet til sykehuset etableres også et interkommunalt helsehus.

Vil være ferdig ved nyttår.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no