18. aug
 
Klart for byfest og barnefestival i Jessheim
Torsdag braker det løs med byfestival over flere dager.

Publisert: 06.jun.2018 06:00
Oppdatert: 05.jun.2018 14:41

Førstkommende helg arrangeres Jessheim Byfestival, et samarbeid mellom Ullensaker kommune, Jessheim Storsenter og LHL-sykehuset. Det hele starter med ymse aktiviteter i Storsenteret torsdag og fredag, så går det slag i slag til søndag ettermiddag.

SAMARBEID

Da storsenterets ledelse oppdaget at Jessheim bys seksårsdag falt sammen med at utbyggeren av LHL-sykehuset, Helsehuset og den interkommunale legevakta har åpningsfest, var det bare noen telefonsamtaler unna å få til et samarbeid til glede for Ullensakers innbyggere.

– Vi gleder oss veldig til byfesten. Her er det masse som skjer for store og små, med gode programposter fra morgen til kveld. Vi håper på fulle hus og mange mennesker som kommer til Jessheim for å kose seg sammen, sier senterleder Line Gustavsen.

– Har du sett værmeldingen?

– Så vidt jeg vet ser den bra ut i disse dagene. Sol og varme har alt å si for byfesten siden så mange arrangementer er utendørs.

– Har dette arrangementet kommet for å bli?

– Ja. En eller annen form for bymarkering skal vi fortsette å ha, så må vi selvsagt evaluere innholdet for hver gang. Det positive her i år er at vi samarbeider så godt med kommunen og LHL, påpeker Gustavsen.

JESSHEIM BARNEFESTIVAL

For elleve år siden startet lekebutikken Lekia Kanutten Jessheim barnefestival.

– Vi bestemte oss for å gjøre noe morsomt for alle barnefamiliene i området og samtidig samle inn penger til veldedighet. Derfor lagde vi en barnefestival med gratis inngang og masse moro, sier Lasse Nilsen og Ida Johansen.

Festivalen har siden blitt en populær tradisjon i Jessheim med over 10.000 besøkende hvert år.

– Det viktigste er at overskuddet går til barn som ikke har det så bra. Dette er barnas dager, og mens de koser seg og leker bidrar de til at noen får det litt bedre, sier ekteparet som gir overskuddet til stiftelsen Sykehusbarn.

LITT AV PROGRAMMET

Blant hovedinnslagene i år er den offisielle åpningen av LHL-sykehuset lørdag. Dit går det gratis buss fra sentrum om morgenen, med retur når alt er ferdig etter konserten til Adam Douglas. Dette er noen av høydepunktene i helgen:

Konsert på Jessheim Torg med Katrina fra Katrina and the waves.

Mosjonsløpet Blodomløpet.

Idrettens dag i Storgata.

Adam Douglas-konsert.

Jessheim Festival Brass på Rådhusplassen.

Penthouse Playboys på Jessheim Torg.

Amcar-utstilling.

Minikonsert med Ella fra MPG jr. 2017

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no