17. jan
Braksuksess. Cubus-butikken til Åse Lomsdalen (til høyre) på Amfi Eidsvoll på Råholt har gjort det strålende siden åpningen 10. april i fjor. Med seg på laget har Lomsdalen elleve ansatte. Her er hun sammen med kollegene Ine Nordby, Gro Sollien Finskud og Linda Nygårds.
 
Klesgründer med braksuksess på senter
RÅHOLT. Hun var spent før åpningen, men Cubus-satsingen i kjøpesenteret på Råholt har vært en braksuksess for gründer Åse Lomsdalen.

Publisert: 16.des.2015 14:38
Oppdatert: 27.jan.2017 13:44

- Satsingen vår har satt seg i år, og det er ingen tvil om at Amfi Eidsvoll er et bra kjøpesenter. Det er passe stort og du får det du trenger her, sier Lomsdalen.

Det er god førjulsstemning i Råholt-butikken hennes når EUB treffer henne. Gründerkvinnen hadde drevet butikk i Sundet i flere år, da hun bestemte seg for å satse på å bygge opp en ny Cubus-butikk på Råholt. 10. april i fjor åpnet dørene, og det har vært en salgssuksess fra første dag.

- Vi omsatte for 14,5 millioner kroner i 2014. I år omsetter vi for 20, sier Lomsdalen.

Resten av kjøpesenteret på Råholt har også opplevd en pen økning siden startåret.

Fornøyd i Sundet også

Lomsdalen forteller at Cubus-butikken på Råholt omsetter for cirka det dobbelte av den som ligger i Sundet.

- Det har vi kalkulert med. Butikken her har mer varer og er større. Vi har like stor tro på Sundet, og kommer til å beholde satsingen der. Samtidig er vi svært glade for at vi tok denne muligheten på Råholt. Dette nye senteret er med på å stoppe handelslekkasjen til Jessheim. Det er mange kunder innom her nå som tidligere handlet på Jessheim, sier Lomsdalen.

Råholt-avdelingen har elleve ansatte, mens Sundet-butikken har sju. Flere av de ansatte bytter på å jobbe begge steder. Denne uka er Lomsdalen og co. inne i årets desidert mest hektiske uke.

- Vi omsetter for cirka én million denne uka. Det er derfor jeg er litt stresset, smiler Lomsdalen.

Store kjeder går bra

Senterleder Stein Erik Lie er fornøyd med utviklingen kjøpesenteret har hatt siden oppstarten.

- Ja, vi ser at senteret har satt seg skikkelig og at stadig flere kommer innom oss. Det er vi naturligvis strålende fornøyde med. Vi ser også at store kjedebutikker som Cubus, Dressmann, Lindex og Coop Extra gjør det bra, sier Lie.

I Råholt-butikken til Åse Lomsdalen er det barneklær og barneting som gjør det aller best.

- Derfor har vi også gjort den så stor som mulig her.

- Hvordan tror du utviklingen vil være framover?

- Jeg tror det vil gå bedre og bedre. Det er stor utvikling på Råholt, og mange flytter hit. I tillegg ser vi at kundene er lojale mot kjøpesenteret her, akkurat som de som bor i Sundet er lojale mot sentrum der.

- Vil du starte en tredje butikk?

- Nei, da måtte jeg hatt hjul på skoene for å rekke alt. Vi har ingen slike planer nå, smiler hun.

LES OGSÅ: Gir ikke opp i Sundet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no