20. jul
ANMELDT: Nannestad kommune godtar påtaleunnlatelse etter å ha blitt anmeldt for mva-unndragelse.
 
Kommunen aksepterer påtaleunnlatelse etter mva-anmeldelse
Formannskapet i Nannestad kommune har vedtatt å godta påtaleunnlatelse etter at kommunen ble politianmeldt av Skatteetaten i 2016. Politimesteren i Øst politidistrikt har etter en samlet vurdering besluttet å unnlate påtale.

Publisert: 17.jan.2018 11:30
Oppdatert: 16.jan.2018 13:14

Da korrupsjonssaken i Nannestad kommune ble rullet opp i 2014 avdekket kommunens administrasjon at det var uregelmessige fakturaer og at det var betalt merverdiavgift på enkelte tjenester selv om leverandøren ikke var registrert i mva-registeret. Skatt Øst gjennomførte våren 2015 bilagskontroll i kommunen som en del av arbeidet med korrupsjonssaken. På bakgrunn av dette fikk kommunen pålegg om å tilbakebetale merverdiavgift som Skatt Øst mente var urettmessig fradragsført noe som kommunen gjorde. Etter at saken ble avdekket har kommunen evaluert og revidert aktuelle interne rutiner (2015). Det er utarbeidet reviderte rutiner for oppfølging av leverandører, herunder rutinebeskrivelse for opprettelse av leverandører. Kommunens delegasjonsreglement og økonomireglement ble videre revidert i etterkant av denne hendelsen (2016). Vedtaket, som var rådmannens forslag, lyder: Nannestad kommune aksepterer påtaleunnlatelsen. Nannestad kommune erkjenner imidlertid ingen straffeskyld for forholdet og mener vilkårene for foretaksstraff etter straffeloven (1902) § 48a ikke er til stede. Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.

Under behandlingen fremmet Hans T. Holmgrunn (H) på vegne av H og Frp en protokolltilførsel: Høyre og Frp finner det kritikkverdig at man ikke er orientert om saken tidligere, tross kort tidsfrist, samt at ikke alle dokumentene var framlagt før møtet.

LES OGSÅ:  Mener kommunen bryter informasjonslov

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no