23. jul
FAKSIMILE: EUB 26. oktober 2017.
 
Kommunen beklager håndteringen av «vanntyverisaken» i Holter
Etter at to grunneiere har følt seg beskyldt for både å ha forurenset og tatt vann fra det offentlige vannforsyningsnettet i Holter tok Høyre og Frp opp saken i kommunestyret.

Publisert: 25.feb.2018 19:00
Oppdatert: 23.feb.2018 11:51

Hans Ringnes og Lars Kristian Kjærstad følte seg beskyldt, og gikk ut i lokalavisen med saken. De har ikke vært fornøyde med Nannestad kommunes håndtering av saken, og har forlangt en beklagelse. De ba også om at saken skulle bli anmeldt.

Rådmannen besvarte flere spørsmål i interpellasjonen fra Christian Bendz (H) og Arild Hemstad (Frp) på kommunestyremøtet 13. februar.

– Kommunal drift har pekt på et område hvor vannforsyningen har blitt forurenset, noe som kan utgjøre en stor helserisiko for beboerne i området. Dette har resultert i at enkelte føler seg uthengt, og det beklager vi, sa Paul Glomsaker, rådmann i Nannestad.

Videre viste han til at den ene av personene som føler seg uthengt ble oppringt som en del av de undersøkelsene som ble satt i gang.

– Det er forskjellig syn på hvordan denne telefonsamtalen forløp, men dersom ansatte i Kommunal drift har uttrykt seg negativt, så beklager vi dette, uttalte rådmannen.

Han viste også til at saken ble vurdert politianmeldt, men at man valgte ikke å anmelde da man ikke hadde noen mistenkte.

– Vi beklager at enkelte føler seg uthengt og dette er tilkjennegitt i møter med de involverte, sa Glomsaker.

De to grunneierne ser seg etter kommunens beklagelse nå ferdige med saken.

– Vi er fornøyde med at det til slutt kom en beklagelse, sier Ringnes.


LES OGSÅ: – Vi hadde ikke til hensikt å henge ut noen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no