19. jul
BALLONGER: Eidsvoll kommune ønsker ikke at noen bruker eller selger heliumballonger på 17. mai. Arkivfoto: Harald Eigum
 
Eidsvoll fraråder bruk og salg av heliumballonger på 17. mai

Publisert: 26.apr.2018 15:00
Oppdatert: 26.apr.2018 14:15

Byrådet i Oslo forbyr noen å selge heliumballonger på gata 17. mai. Eidsvoll kommune går ikke like langt, men fraråder salg på det sterkeste.

– Jeg har snakket med gruppelederne i de ulike partiene, og det er bred politisk enighet om å oppfordre til at det ikke selges i heliumballonger i kommunen på 17. mai. Oppfordringen går til gateselgere, lag og foreninger og utsalgssteder, sier ordfører John-Erik Vika (Sp).

Begrunnelsen er plastforsøplingen ballongene forårsaker.

– Vi legger ikke ned noe forbud like før 17. mai. Det ville vært litt for drastisk. Men vi kommer med en sterk oppfordring. Dette er noe vi håper folk kommer til å lytte til, sier Vika. Han sier årsaken til at saken ikke kommer opp på det politiske sakskartet er at det ville kommet for tett opptil nasjonaldagen.

– Sørum har gjort noe av det samme som oss. De har kommet med en oppfordring om at gassballonger ikke bør selges. Vi har sett en stor økning i salget av slike de siste årene. Derfor har det blitt nødvendig å sette søkelyset på dette. Det er fullt mulig å ha det gøy og storkose seg på nasjonaldagen uten at man må kjøpe en heliumballong som bidrar til å forsøple miljøet, presiserer Vika.

I Oslo hadde de allerede i fjor et forbud mot salg av heliumballonger. Det viste seg at det likevel ble solgt ble steder. Eidsvoll-ordføreren håper folk er sitt ansvar bevisst og følger oppfordringen.

– Vi satser på at en slik tydelig oppfordring er tilstrekkelig for at folk skal legge bånd på seg og etterkomme våre ønsker. Det er et sterkt signal når det er såpass bred politisk enighet om et slikt synspunkt, sier John-Erik Vika.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no