18. jul
Nannestad kommune trekker stevningen til skjønnsretten for de 25 aktuelle tomtefesterne med samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag. Illustrasjonsfoto
 
Kommunen gir tomte-festerne lik behandling
Nannestad kommune trekker stevningen til skjønnsretten for de 25 aktuelle festerne med samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag. De får da samme reguleringsvilkår som Rådyrvegen borettslag.

Publisert: 23.jun.2018 12:00
Oppdatert: 22.jun.2018 11:38

Borettslaget fikk medhold i Høyesterett om at leien av festetomter skal beregnes ut fra konsumprisindeksen og ikke tomteverdien, som Nannestad kommune la til grunn.

Kommunestyret i Nannestad har vedtatt at kommunen gir de ni festerne, som ikke bestred oppreguleringen og har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag, de samme reguleringsvilkår som Rådyrvegen borettslag fra 1.1.2014.

Det ble også vedtatt at kommunen betaler tilbake differansen mellom innbetalt festeavgift og festeavgift regulert etter konsumprisindeksen (KPI) for perioden 1.1.2014 til dags dato, for de samme ni festerne. Det beregnes rentekompensasjon i tråd med det som er angitt i saksframlegget.

I tillegg ber kommunestyret rådmannen om å utføre en ekstern juridisk betenkning av festekontraktene til de øvrige festerne i lys av momentene i høyesterettsdommen, og forvaltningens likebehandlingsprinsipp.

Det skal fremmes en sak for kommunestyret innen utløpet av 2018.

LES OGSÅ: Ber om lik behandling for tomtefestere

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no