17. sep
Mistenkte: Nannestad kommune mistenkte at tappingen og forurensingen av vann hadde foregått i denne kummen. Nå har kommunen bestemt seg for ikke å anmelde saken.
 
Kommunen har bestemt seg – anmelder ikke
Vann ble mistenkelig borte og forurenset, og kommunen rettet mistanken mot innbyggere. Nå dropper de anmeldelse til politiet.

Publisert: 31.okt.2017 17:00
Oppdatert: 31.okt.2017 13:16

To privatpersoner følte seg uthengte i kommunens jakt på en vanntyv.

– Vi aner ikke hvordan drikkevannet er blitt stjålet og forurenset. Vi vet bare at vi ikke har rørt noe selv, uttalte de til EUB.

I forrige uke rykket Nannestad kommune ut en nyhetssak på sin egen nettside. Der skrev de at kilden til forurensingen av drikkevannet for Trugstad/Fagerli i Holter – sannsynligvis var funnet. Kommunen meddelte at det ble observert at noen hadde koblet seg til det kommunale vannforsyningsnettet i området for å hente ut vann.

– Etter drøftinger internt i kommunen har vi besluttet å ikke anmelde saken. Kommunal drift er svært opptatt av vannsikkerhet og vi gjentar at det er uakseptabelt å koble seg til kommunens ledningsnett, da dette kan påføre kommunens innbyggere en unødig helserisiko. Kommunal drift står også fast på at dersom lignende tilfeller blir avdekket i kommunen framover, vil de bli anmeldt, sier Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift i Nannestad kommune.

Eksperter mener vannmysteriet må politianmeldes: – Bare hørt om i u-land

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no