21. nov
ÅPNER: Torsdag 23. august åpner ungdomsklubben i Nannestad. Fra v: kultursjef Ronny Nilsen, vikarierende kulturkonsulent Hallgeir Garmo, og Morten Grønvold, fagleder barn og unge i Nannestad. Klubbansatt Julie Lang-Ree var ikke til stede.
 
Kommunen spiller på lag med ungdommen
I dag åpner Nannestad Ungdomsklubb. I «nye» lokaler ønskes Nannestads ungdommer velkommen.

Publisert: 24.aug.2018 17:00
Oppdatert: 24.aug.2018 12:11

– Vi åpner foreløpig bare den delen av klubben som er mest brukt. Nå pågår det oppussing av de øvrige lokalene, som blir åpnet etter hvert, sier Morten Grønvold, fagansvarlig barn og unge i Nannestad kommune.

UTVIDER ÅPNINGSTID

Han opplyser at klubben, som er for ungdommer i alderen 13–18 år, vil være åpen hver torsdag som tidligere, men at den er åpen én time lenger enn før.

– Imidlertid håper vi i tillegg å kunne åpne hver onsdag rett etter skoletid, sier Grønvold.

Kultursjef Ronny Nilsen påpeker at klubben skal være et trygt og godt sted å være.

– Det er ungdommene selv som skal drive klubben, men voksne vil være til stede for at de skal føle seg trygge. Vi har også god kontakt med Politiet som vil stikke innom klubben av og til. Vi vil også utlyse en konkurranse for å finne et godt navn for ungdomsklubben. Dette vil vi gjøre innen kort tid og her bruker vi kommunens nettside, samt sosiale medier for å få innspill, sier Nilsen.

STUDIO OG MIKSEROM

I kjelleren på tidligere Eker skole, hvor ungdomsklubben holder til, er det også bygget to rom for Nannestad kulturskoles nye tilbud House of Nannestad.

– Dette er et studio og et mikserom. Dette blir en fantastisk mulighet til å både spille inn og mikse musikk. Ett av rommene skal også benyttes til undervisning, sier Ellinor Edlersdotter, rektor hos Nannestad kulturskole.

Hun regner med at det nye tilbudet skal være klart i løpet av september.

–Det blir nå laget en video om dette, og vi skal rundt på skolene og informere. Vi har ikke hatt et lignende tilbud innenfor elektronikk tidligere. Det blir spennende å se om det kan komme en DJ fra Nannestad en gang, sier Edlersdotter.

Sparebankstiftelsen har støttet prosjektet med 200.000 kroner til utstyr.

GAMMEL SCENE BLIR SOM NY

I klubblokalene pusses også den gamle scenen opp.

–Materialene til scenen og en ny bardisk er sponset av Stangeskovene Bjerke. Dette setter vi enormt stor pris på. Dette rommet kan også egne seg til minikonserter, sier Nilsen.

Imidlertid mangler klubben et kjøkken.

– Er det noen som har et å gi bort, så setter vi pris på å bli kontaktet, sier Nilsen.

Han har også et håp om å kunne åpne ungdomsklubben flere dager i uka.

– For å få til det er vi avhengige av frivillige voksne. Er det noen som vil bidra for ungdommen i bygda er det hyggelig om de tar kontakt, sier Nilsen.

UNGDOMSRÅD

Kommunestyret i Nannestad har vedtatt å etablere et ungdomsråd. Det er nå i støpeskjea.
Det satses nå enda mer på ungdommen i Nannestad.
– Mange av oss legger bevisst vekt på å hjelpe ungdom. Derfor har vi blant annet prioritert et ungdomsråd for at de unge skal bli hørt, på lik linje med øvrige råd i kommunen, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.
Han opplyser at rådet skal bestå av ti representanter.
– Ungdomssskolen, videregående skole og styret i ungdomsklubben skal velge hver sin representant. De øvrige plassene vil vi lyse ut. Vi trenger et ungdomsråd som kan sette søkelys på ungdommens behov, og ønsker at de som brenner for ungdommen søker, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Overtar ungdomsklubben

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no