20. jun
BREDBÅND: Nannestad kommune vil bistå enkeltpersoner eller organisasjoner som vil jobbe for å etablere gode bredbåndsløsninger.
 
Kommunen vil bidra til at flere skal få bredbånd
Formannskapet i Nannestad har vedtatt at kommunen skal bistå innbyggerne for å få bredbånd til alle.

Publisert: 03.nov.2017 15:00
Oppdatert: 02.nov.2017 13:54

Vedtaket går ut på at kommunen skal bistå lokale interessenter, enkeltpersoner, velforeninger eller andre organisasjoner, som har som mål å få utbyggere til å framføre bredbåndsløsninger til «sitt» område.

– I en slik sammenheng kan kommunen bistå med hjelp til organisering av informasjonsmøter, brukerundersøkelser, bistand til karttilganger for aktuelle områder, eventuelt også kontakt mot teleoperatører og utbyggere og bistand til å finne fram til alternative tilskuddsmuligheter, heter det blant annet i saksutredningen.

Det pekes også på at publikums engasjement inn mot utbyggerne, eventuelt via underskriftskampanjer, kan være et virkningsfullt alternativ for å påvirke teleoperatørene til å strekke seg videre fra dagens situasjon. Staten ved Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) har de siste årene tildelt midler til utbygging av bredbånd i spredtbygde områder der de kommersielle bredbåndsutbyggerne ikke finner det formålstjenlig å investere i infrastruktur. For 2017 bevilget Stortinget 139 millioner kroner til disposisjon til NKOM for videre tildeling etter søknad. Samlet søknadsmasse i 2017 utgjorde 588 millioner kroner. Rundt 90 prosent av tildelte midler ser ut til å ha gått til utbyggingsprosjekter basert på søknader fra kommuner og fylkeskommunene i Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag, Oppland og Hedmark. Fram til og med 2016 var det ikke tildelt midler til Akershus. Nes kommune og Nannestad kommune søkte om tilskudd til utbygging av bredbånd i 2017. Nes ble tildelt fem millioner kroner i tilskudd. Nannestad kommune ble ikke tildelt noe tilskudd.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no