19. jul
REDEGJORDE. Tom Holmvik på talerstolen for å forklare Høyres standpunkt i barnehagesaken.
 
Kommunestyret opphevet barnehage-grensa
JESSHEIM. Nå kan det være mer enn 20 prosent kommunale barnehageplasser i Ullensaker.

Publisert: 09.mai.2017 21:18
Oppdatert: 10.mai.2017 07:49

Grensa har vært omstridt og omdiskutert, og med Venstres hjelp fikk opposisjonen et enstemmig formannskap med seg på å fjerne 20-prosentgrensa tirsdag for en uke siden. I kveld, tirsdag, bekreftet et enstemmig kommunestyre det samme: 20-prosentgrensa blir fjernet.

LEGGER IKKE NED

Samtidig vedtok kommunestyret nøyaktig det samme som formannskapet også på alle andre punkter.

Ingen kommunale barnehager blir lagt ned, men Kløfta og Kløftahallen barnehager skal slås sammen. Nøyaktig hvor, hvordan og når skal utredes nærmere, men det er allerede gjort vedtak i en annen sak, som angår utvidelse av Bakke og Vesong skoler, om å vurdere en tomt ved Bakke skole. Administrasjonen er bedt om å komme med en konkret sak innen midten av 2017.

FULL SAL

Kommunestyresalen på Jessheim var fylt opp av foreldre og barnehageansatte da saken ble diskutert tirsdag kveld. Debatten åpnet med at Tim Holmvik (H), som også er leder for hovedutvalg for skole og barnehage, redegjorde for Høyres standpunkt.

– Det er kjent at vi har en nedgang i barnetallet i kommunen. Utfordringen som ble gitt til administrasjonen var å utrede effektivisering av barnehagene. Det er gjort, og vi har fått flere forslag. Formannskapet vedtok å la kommunestrukturen være som den er, men slå Kløftahallen barnehage sammen med Kløfta barnehage.

– Dette har det vært en god prosess, med stort engasjement. Det setter vi pris på, sa han.

GIKK TIL ANGREP

Janka Ekrem Holstad (Ap) gikk til angrep på ordfører Tom Staahle og hans uttalelser om at han ikke synes noe om debatt før saken er kommet til behandling.

– I 2003 var jeg FAU-leder på Mogreina skole, og vi gikk i fakkeltog for å få flere midler til skolen. Det var min veg inn i politikken, og min måte å vise at jeg bryr meg om barna våre. Det er derfor med stor undring jeg registrerer at ordføreren syns det er en uting med engasjement før saken er behandlet. Foreldre viser engasjement på vegne av sine barn, og det er selvsagt veldig bra, sa Holstad.

FORSVARTE SEG

Tom Staahle gikk på talerstolen og forsvarte seg.

– Det er bra at folk er engasjerte. Poenget mitt er at jeg ble bedt om å diskutere et dokument som var kjent i barnehagene, men ikke blant politikerne. Barnehagene fikk nemlig administrasjonens utredning fordi de ble bedt om å komme med høringsinnspill. Jeg kan ikke diskutere en sak jeg ikke vet noe om ennå, sa ordføreren.

– HELDIGVIS

Lars Egil Berg (Sp) sa at flertallet heldigvis har innsett at de kommunale barnehagene må beholdes.

– Når vi i tillegg fjerner 20-prosentgrensa er det håp for at vi skal få til en sunn barnehagesektor i framtida, sa Lars Egil Berg.

LES OGSÅ: Nå advarer Tom Staahle mot uvettig pengebruk 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no