22. apr
Bane NOR inviterer til konkurranse for byggingen av nytt dobbeltspor nord for Eidsvoll stasjon til Langset, og Norges lengste jernbanebru over Minnevika.
 
Konkurranse om ny bru over Minnevika - blir Norges lengste
Bane NOR inviterer til konkurranse for byggingen av nytt dobbeltspor nord for Eidsvoll stasjon til Langset, og Norges lengste jernbanebru over Minnevika.

Publisert: 28.apr.2018 09:00
Oppdatert: 27.apr.2018 12:20

Broen som skal være Norges lengste jernbanebru, i alle fall en stund, skal være 836 meter lang. Kontrakten for Eidsvoll nord-Langset omfatter i tillegg litt over fire kilometer med nytt dobbeltspor.

Bane NOR inviterer nå til konkurranse for byggingen av dobbeltsporet, som skal gå fra Eidsvoll stasjon til Langset.

Dovrebanen

Strekningen er en del av Dovrebanen. I tillegg skal nedlagt jernbane gjøres om til kombinert driftsveg for Bane NOR og turvegen Vormtråkk.

Vormtråkk hekter seg på turvegen Mjøstråkk ved Langset, som åpnet høsten 2016. Ved Langset fortsetter dobbeltsporet som åpnet for trafikk i desember 2015.

Tas i bruk i 2023

Kvalifiserte leverandører blir invitert videre i august 2018 og innstillingen for hvem som får oppdraget med å bygge skal være klar i februar/mars i 2019.

Det nye dobbeltsporet tas i bruk høsten 2023 og kontraktarbeidene skal være fullført siste halvdel av 2024. Konkurransen er kunngjort i konkurransegjennomføringsverktøyet Tendsign.

– Prosjektet er i rute og etter intensiv planlegging er vi spente på responsen fra markedet. Ny infrastruktur skal bygges tett på eksisterende mens togtrafikken går som normalt. Norges lengste jernbanebru skal bygges på svevende pæler i Vorma. Her er det både utfordringer og spennende muligheter, sier prosjektsjef for Venjar-Langset, Rønnaug I. Resset.

Forberedende arbeider

Prosjektet fikk finansiering i Stortinget i desember 2017, og består av rundt 50 medarbeidere som holder til i kontorer nord for Eidsvoll stasjon.

De arkeologiske undersøkelsene langs strekningen er avsluttet og de forberedende arbeider med matjordhåndtering går i gang før sommeren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no