23. jul
KONSERTKLARE: Lørdag er det klart for vårkonserten til Eidsvoll kulturskole. Her er bilde fra deres julekonsert i Råholt kirke. Foto: Privat
 
Korps får 120.000 kroner av Kiwanis
Lørdag blir det konsert i Sundet med fire av skolekorpsene i bygda, som får 30.000 kroner hver av Kiwanis. Etterpå holder Eidsvoll Kulturskole to konserter.

Publisert: 13.apr.2018 11:30
Oppdatert: 11.apr.2018 14:35

Lørdag er det duket for musikk i Sundet. Dagen åpnes i Kafé Henrik av Søndre Eidsvoll skolekorps, Aas skoles musikkorps, Langset skolekorps og Vilberg skolekorps. Etter konserten får korpsene 30.000 kroner hver av Kiwanis Club Eidsvoll.

– Nå er det på tide å sette pris på korpsa våre. Vi i klubben føler at vi fant en verdig mottaker av pengene, forteller Odd Arne Galaasen, leder i Kiwanis Club Eidsvoll.

LES OGSÅ: – Jeg kommer til å spille så lenge jeg orker å puste

Eidsvoll Kulturskole

Etterpå er det «De unges musikkafé». Eidsvoll kulturskole deltar med en konsert i måneden på kulturkafé Henrik.

– Vi har alltid et variert program. Våre unge fiolinister og cellister kommer. Vi har innslag med messinginstrumenter som trompet og baryton, sang og pianoinnslag, sier Astrid Holum, leder i Eidsvoll kulturskole.

Årets største konsert

Når kvelden starter, fortsetter showet i Panorama, med årets største konsert for Eidsvoll Kulturskole.

70 elever fra kulturskolen er påmeldt, og Vilberg skolekorps er med som gjester. I tillegg skal tre unge skuespillere fra Eidsvoll Amatørteater lede programmet.

– Elevene våre har øvet mye til denne konserten, og de er klare som egg. Vi har et spennende, krevende og allsidig program, sier Holum.

Her vil vi få høre smakebiter fra forskjellige typer små og store ensembler som tamburkorpset, slagverksensemblet, cellolade, fiolinorkester og band.

LES OGSÅ: Slagkraftige Tiril får 50.000 i kulturstipend

dekorerer Panorama

Kulturskolen er også representert med solister på forskjellige typer instrumenter og sang denne kvelden.

– Det er også 50 kunstelever som skal dekorere scenen i Panorama, slik at de får vist hva de har holdt på med siden jul, forteller Holum.

For mange av elevene blir det en lang dag med musikk. Flere av musikantene deltar både på korpskonsert og en av kulturskolekonsertene.

– Vi har tett samarbeid. Eidsvoll kulturskole ønsker å gi vårt lokalsamfunn gode gratis konserter framført av barn og unge i vår kommune. Velkommen til en musikalsk og opplevelsesrik lørdag i Panorama og kafé Henrik, sier Holum.

Fakta

  • Eidsvoll Kulturskole er et ressurssenter for musikk- og kulturfaglig arbeid i Eidsvoll kommune.
  • Skal være en pådriver for faglig utvikling og kunstnerisk bredde, som skal komme alle innbyggerne i Eidsvoll til gode.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no