24. apr
 
Korrupsjonssaken mot Jo Lunder ble henlagt
Økokrim besluttet onsdag å henlegge korrupsjonssaken mot den tidligere Vimpelcom-toppen Jo Lunder (56) fra Jessheim.

Publisert: 01.nov.2017 11:00
Oppdatert: 01.nov.2017 11:15

Det opplyste Økokrim i en pressemelding onsdag morgen.

– Siktelsen er henlagt etter bevisets stilling. For å kunne ta ut tiltale må påtalemyndigheten være overbevist om skyld og at dette kan bevises i retten, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim.

Lunder vurderer nå søksmål etter henleggelsen, ifølge Dagens Næringsliv.

- Jo Lunder er glad og lettet. Det har vært en tung tid. Nå er saken avsluttet og strek er satt, sier Lunders advokat Cato Schiøtz til Dagens Næringsliv.

Saken er en del av en større internasjonal etterforsking av korrupsjon i Usbekistan. Teleselskapet VimpelCom har erkjent at det er begått korrupsjon, og har betalt 795 millioner dollar i bøter og inndragning til amerikanske og nederlandske myndigheter.

Økokrim har etterforsket hvilken kunnskap VimpelComs tidligere administrerende direktør hadde da han godkjente en transaksjonen hvor 30 millioner dollar ble overført til et selskap kontrollert av datteren til den tidligere presidenten i Usbekistan. Etterforskingen har vært omfattende med dokumentinnhenting og avhør i Nederland, Sveits og USA i tillegg til Norge. Det siste avhøret ble foretatt i USA i høst, skriver Økokrim i sin pressemelding.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no