18. jul
FIKK SPARKEN. Den korrupsjonssiktede virksomhetslederen er sparket fra Nannestad kommune. Det bekrefter personalsjef Kjetil Kokkim.
 
Korrupsjonssiktede sparket fra kommunen
NANNESTAD. Nannestad kommune har avsluttet arbeidsforholdet til den korrupsjonssiktede virksomhetslederen.

Publisert: 25.mar.2015 12:54
Oppdatert: 27.jan.2017 13:03

Det bekrefter personalsjef Kjetil Kokkim overfor EUB onsdag ettermiddag.
- Ja, jeg kan bekrefte at Nannestad kommune har avsluttet arbeidsforholdet til virksomhetsleder, sier Kokkim til EUB.
Den siktede virksomhetslederen i Nannestad kommune har tidligere tilstått grov korrupsjon. Politiet utvidet samtidig siktelsen til å omfatte korrupsjon og grovt økonomisk utroskap helt tilbake til 1989.

Ser svært alvorlig på saken

- Vi ser svært alvorlig på saken som har rammet Nannestad kommune, men med tilståelsen så er vår mistanke om at det er funnet sted uregelmessigheter bekreftet, uttalte personalsjef Kjetil Kokkim til EUB.
Parallelt med politiets etterforskning har Nannestad kommune vurdert hva de skulle gjøre i forhold til virksomhetslederen.
- Det var på bakgrunn av internkontroll kommunen fattet mistanke om uregelmessigheter knyttet til blant annet fakturaer.
- Dette medførte at vi undersøkte ytterligere forhold, noe som styrket vår mistanke om at uregelmessigheter hadde funnet sted, sier Kokkim.

Suspendert fra stillingen

Virksomhetslederen ble umiddelbart suspendert fra sin stilling, og vært det siden. I dag bekrefter altså Nannestad kommune at de har sparket virksomhetslederen. Dette vil etter det EUB kjenner til få store økonomiske konsekvenser for virksomhetslederen, som hadde planlagt å gå av med AFP.
- Hans advokat er orientert om vår beslutning, og har sagt at hans klient tar beslutningen til etterretning, sier Kokkim.
EUB har foreløpig ikke oppnådd kontakt med den sparkede virksomhetslederens forsvarer Kristen S. Fari.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no