15. nov
BAKT GRØT. Havregrynsgrøt med eple, nøtter og honning. Kraftkost som smaker!
 
Kraftkost til frokost
FROKOST. Nærmere smart mat kommer jeg nesten ikke. Havregrynsgrøt er mettende og godt for deg.

Publisert: 22.apr.2017 06:00
Oppdatert: 21.apr.2017 14:04

Grøt i stekeovn? Å jo da! Grøt er fortsatt populært hos dem som skal være trendy i matveien, og selvsagt hos oss andre som spiser det fordi det er godt.

Å koke havregrynsgrøt er veldig enkelt, men det er en veldig god metode å lage grøten i ovnen. For meg er havregrynsgrøt, og for så vidt også havregryn med melk og sukker, noe jeg vokste opp med, og som fortsatt har en helt naturlig del av vårt frokostrepertoar. Noen koker grøten på melk, andre på vann. Noen servere den med smørøye, andre med syltetøy. Det er bra at vi er forskjellige. Nå har jeg fått litt dilla på havregrøt i stekeovnen. Det blir skikkelig kraftkost.

Visste du forresten at havregrøt ikke var særlig vanlig i Norge før etter krigen? 2. verdenskrig, faktisk. Jeg har forestilt meg at havregrøten tok over for vassgrauten for flere hundre år siden, men den gang ei. Det var først rundt 1945 at vi her til lands fikk øynene opp for havregrøten, i jakten på næringsrik mat som var billig. Og billig er det fortsatt. Denne oppskriften er på en enkel måte en liten luksusvariant av havregrynsgrøt.

(1 porsjon)

Du trenger:

1 stk. eple

1⁄2 dl hasselnøtter

1 dl havregryn

1⁄2 ts bakepulver

1⁄2 ts malt kanel

1⁄4 ts vaniljesukker

1 dl vann

1 stk. egg

1⁄2 ts rapsolje

1 ts flytende honning

1 dl friske blåbær

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 175 grader.

2. Riv eplet på et rivjern. Hakk nøtter.

3. Bland sammen det tørre i en bolle.

4. Tilsett revet eple, vann og egg. Bland godt sammen.

5. Smør en ildfast porsjonsskål med rapsolje. Ha i blandingen. Stek midt i stekeovnen i 20 minutter.

6. Ringle over honning. Pynt med blåbær og nyt!

LES OGSÅ: Jeg kaller det frokostlykke

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no