20. nov
 
Kremtomt i byen solgt for 32 millioner
Utbyggeren bladde opp over 30 millioner og sikret seg én av byens beste tomter. Snart skal OrbitArena flytte all virksomhet til splitter nytt lokale.

Publisert: 29.aug.2018 06:00
Oppdatert: 28.aug.2018 15:29

Eiendommen i Trondheimsvegen–Jessheim 116 er én av de virkelige indrefiletene på Jessheim. I dag er OrbitArena AS blant aktørene som holder til i lokalene. Nå har en utbygger sikret seg tomta.

Trondheimsvegen–Jessheim 116 ble solgt til Jessheim Stadion Bolig AS for kroner 32 millioner. Vi vil være i bygget fram til nytt bygg er ferdigstilt i Industrivegen 18, sier Hanne Ulsletten, administrerende direktør i OrbitArena AS. Jessheim-eiendommen har Nordby ungdomsskole, den nye rundkjøringen og gamle Jessheim stadion som nærmeste naboer. Ulsletten forteller at OrbitArena planlegger et nytt felles bygg for produksjonsenhetene og administrasjonen.

Leier tilbake i to år

– Vi vil fortsatt yte tjenester til, og i, eierkommunene Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal, og ha tilbud om tiltaksplasser og varig tilrettelagt arbeid til innbyggerne i disse og andre kommuner på Romerike, sier hun. OrbitArena har vært gjennom store endringer de tre siste årene. Samlokalisering og tilpasning av produksjonsområder er et ledd i denne prosessen. Prosjektleder Roger Marthinussen i Backe Prosjekt AS er selvsagt tilfreds med eiendomskjøpet.

– Foreløpig skal OrbitArena leie det tilbake i to år. Det skjer ingenting der før leiekontrakten er gått ut. I den perioden skal vi bruke tid på å utvikle eiendommen. Det er ingen hemmelighet at vi ser for oss en forlengelse av Jessheim Park, sier Marthinussen. Hittil er det bygd 255 leiligheter på gamle Jessheim stadion. Totalt kan det komme 485 når de to neste etappene er ferdig. På neste prosjekt–fra den nye rundkjøringen og nedover langs Ringvegen–er det allerede gitt rammetillatelse.

– Der starter vi salget av de 94 første leilighetene nå i slutten av september, sier Marthinussen.

Store endringer

Varmefag Jessheim Fibotex AS holder også til i lokalene i Trondheimsvegen.

– Vi skal fortsatt være der til det skjer noe. Nå jobber vi med å finne oss et annet lokale på Jessheim. Vi er heldige med parkeringsmulighetene rett utenfor butikken. Det er naturlig å stoppe, kort vei til lokalet og ikke minst gratis, sier Per Aspelund, én av eierne av bedriften.

– Hva tenker du om at leilighetsutvikling spiser stadig flere eiendommer av denne typen?

– Det er bare bra. Det gir et større marked for oss, svarer han.

Oras på Jessheim Nord

Ventilasjons- og rørlegger­leverandøren Oras har også flyttet sin virksomhet.

Oras har vært leietakere i Ringvegen 31 – et lite steinkast fra OrbitArena-bygningen.

– Vi har leid av Jessheim Stadion Bolig AS. I forbindelse med at vi har samlokalisert oss med Bravida på Jessheim Nord (Balder Allé) har vi flyttet. Det vil også bli bygd leiligheter i Ringvegen 31, så vi måtte nok allikevel ha flyttet på oss, sier Ulf Ørjan Monsen, seksjonsleder Service Rør i Oras.

Deres Jessheim-avdeling tilhører Oras Service Rør Oslo. 

– Vi har en egen Jessheim-gjeng med rørleggere og prosjektledere som tilhører dette området. Bravida kjøpte Oras AS i mai i fjor. Derfor samlokalisering, sier Monsen, som legger til at det skjer enormt mye på Jessheim.

– Det har vært en utrolig utvikling etter utbygging av flyplassen og effekten som kommer etter nok en utvidelse (T2), sier han.

Kremtomt på Jessheim

Eiendommene Trondheimsvegen-Jessheim 116 og Ringvegen 31 er på henholdsvis 2,9 mål og 8,8 mål.

På førstnevnte eiendommen planlegger utbyggeren i disse dager et nytt prosjekt. På OrbitArena-eiendommen håper de å få plass til 70–80 leiligheter.

Fra rundkjøringen og nedover langs Ringvegen er det planlagt 150 leiligheter. I september legges de 94 første ut.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no