20. jul
MØTE: Nannestad kommune ønsker ikke en vertskommunemodell i et vann- og avløpssamarbeid med Ullensaker kommune. Onsdag er det et møte mellom de to kommunene, hvor blant andre ordføreren i Nannestad, Hans Thue, deltar.
 
Krever IKS-samarbeid for vann- og avløp
Et enstemmig formannskap i Nannestad har vedtatt at dersom det skal bli et samarbeid om vann- og avløp mellom Nannestad og Ullensaker kommuner må det etableres et interkommunalt selskap (IKS).

Publisert: 03.des.2017 18:00
Oppdatert: 01.des.2017 12:06

I utredningen som ligger til grunn for vedtaket heter det blant annet: «Det anbefales å etablere et interkommunalt selskap som får ansvar for produksjon av vann- og avløpstjenestene med alle oppgaver som hører til dette. Intensjon med samarbeidet er å etablere et felles gebyrområde på sikt. Dagens ulikheter mellom kommunene mht. oppbygde selvkostfond, vil også kreve en overgangsperiode før felles gebyrgrunnlag kan gjennomføres».

– Formannskapet i Ullensaker kommune går inn for en vertskommunemodell i denne saken. Det kan vi ikke gå inn for. Ved kjøp av tjenester i et vertskommunesamarbeid vil ikke vi få innsyn eller styring i saken. Vi skal ha et møte med Ullensaker kommune onsdag, og håper da å få avklart om vi kommer videre. Skulle prosjektet bli gravlagt må vi finne egne løsninger, sier Thue.

Han peker da på muligheten til å opprettholde Bjertnessjøen som vannkilde for Nannestad, eventuelt i samarbeid med private vannforsyningsanlegg i bygda.

– Hvis det går denne vegen må vi se på flere løsninger, sier Thue.

Torsdag skal saken behandles av kommunestyret i Nannestad.

– Jeg tror at det blir et unisont kommunestyre som støtter vedtaket gjort i formannskapet, sier Thue.

LES OGSÅ: Råholt bad sliter med vannkvaliteten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no