24. apr
TRAFIKKFARE: - Vi må kjøre nesten inn i skolegården når vi slipper av elevene fordi det er for trangt og farlig ved hovedporten der vi egentlig skal stoppe, sier sjåfør Asbjørn Pedersen i Nedre Romerike Minibuss. Lærer Mona Knudsen konfirmerer kaoset. - Vi ser det hver eneste dag, og liker det dårlig, sier hun.
 
Kritisk til sikkerheten
Nedre Romerike Minibuss som kjører skolebarn er kritiske til trafikksikkerheten ved tre skoler.

Publisert: 20.feb.2018 13:00
Oppdatert: 20.feb.2018 13:31

– Her er det virkelig ille, sier sjåfør Asbjørn Pedersen der han nettopp har sluppet av skolebarn til Jessheim skole- og ressurssenter.

Han og hans kolleger tør ikke lenger slippe av barna foran hovedporten.

– Der er det for mange privatbiler og for usikkert. Jeg har sjelden sett maken, sier den erfarne sjåføren.

Lærere og rektor tar imot barna når bussene kommer.

LES OGSÅ: Hurdal søkte ikke om penger til trafikksikkerhetstiltak

– Vi ser farlige situasjoner nærmest daglig. Det er for mange privatbiler her, særlig når barna hentes om ettermiddagen. I tillegg snur mange og kjører mot enveiskjøring i Leiv Holthes veg etter at de har sluppet av barna. Det er ikke bra, påpeker Mona Knudsen.

RISIKOPUNKTER

Ruters datterselskap Konsentra formidler årlig 1,2 millioner reiser for Ruter, Helse Sør-Øst og kommunene i Akershus via 200 minibusser og flere taxiselskaper. Nylig sendte de en oversikt til kommunen over risikopunkter.

– Oversikten er utarbeidet av minibussoperatøren vår på Nedre Romerike. Vi ber om at det vurderes tiltak for å redusere risiko, skriver kvalitetsleder John Gunnar Aune til kommunen.

Det er verneombud og kvalitetsleder som står bak, med innspill fra ansatte. Oversikten skal peke på punkter i infrastrukturen som oppfattes problematiske. Det er særlig situasjonen ved tre skoler oppleves farlige:

  • Jessheim skole og ressurssenter. Trafikkforholdene ved innkjøring via Leiv Holthes veg er farlige, vi må kjøre mot enveisskilt, til dels på fortauet for å komme til skolen. Veien må omreguleres og gjøres egnet for minibusser, alternativt må elever hentes og leveres ved Ringvegen.
  • Nye Jessheim videregående skole. Altfor liten plass for taxi og minibusser skaper kaotiske forhold. I tillegg forekommer det svært mye kiss-and-ride i regi av foreldre. Stedet må befares. Det er synd at det ved anleggelse av nye skoler ikke tas tilstrekkelig høyde for at foreldre kjører barna sine, og at mye transport skjer med større biler.
  • Skogmo skole. Altfor liten plass for større busser, taxi og minibusser skaper kaotiske forhold. I tillegg forekommer svært mye kiss-and-ride i regi av foreldre. Bedre markering av hentesteder, og spesiell oppstallingsplass for nyttetransport.

NESTENULYKKER

– Trafikksikkerheten er et problem for oss. Vi unngår helst å rygge minibussene, men med så trange forhold som for eksempel ved Jessheim videregående, er det umulig. I tillegg henter og bringer flere privatbiler, og da blir det liten plass til oss. Ved juleavslutningen på videregående kjørte en bil nesten på to personer. Det er slett ikke bra, sier Stig Refstad som har ansvar for 20 minibussjåfører på Øvre Romerike.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no