24. jul
FJØS. Det er tre år siden sist kaldfjøset til Ketil Langseth hadde besøk av kyr. Nå dreier det seg om salg og reparasjoner av alt fra gressklippere til hydrauliske slanger.
 
Kua ut, maskiner inn
EIDSVOLL. Tre år etter de siste kyrne forlot kaldfjøset på Habberstad, kan Ketil Langseth ønske velkommen til sin splitter nye maskinforretning.

Publisert: 18.apr.2017 13:30
Oppdatert: 18.apr.2017 13:59

Etter å ha bygd om kaldfjøset på gården, er Ketil Langseth snart på banen med en kombinert 330 kvadratmeter verkstedhall og 100 kvadratmeter butikk. Fredag 21. april åpner han nemlig Habberstad Landbruksservice på Østsidevegen i Eidsvoll for publikum.

I dagene før åpningen handler det om å få på plass alle varene.

AMATØRER OG PROFFER

– Jeg har drevet med litt verkstedsservice for landbruket før, men det var stort sett basert på at folk ringte når de trengte hjelp med noe. Småmaskiner som vi nå satser på er helt nytt. Det betyr blant annet at vi blir til stede i butikken hele dagen. Her er det bare å komme innom enten man er en privatperson som trenger en gressklipper eller bonde som trenger deler til eller reparasjoner på traktoren sin. Jeg har sett et behov i markedet for dette, sier Langseth.

FOR ALLE

– Hva slags produkter skal du selge her?

– Alt fra motorsager til sitteklippere, snøfresere, bil- og båttilhengere i alle størrelser, og selvsagt mye tilhørende rekvisita som for eksempel verneutstyr og reservedeler. I tillegg tilbyr vi verkstedsdrift for disse maskinene og ikke minst for reparasjon av hydraulikkslanger til traktorer og anleggsmaskiner. Og vi har en fast maskinutstilling ute, påpeker han.

Bransjeerfaring har Langseth nok av, blant annet fra tiden i landbrukssamarbeidet Eidsvoll Landbruk.

– Jeg har nylig trukket meg ut derfra, og nå starter jeg altså for meg selv med en ansatt, påpeker han.

ENESTE I EIDSVOLL

– Er dere mange om beinet i denne bransjen?

– Så vidt jeg vet er vi den eneste butikken av dette slaget i Eidsvoll, nærmeste konkurrent er vel på Jessheim. Så dette blir nok hovedsakelig en satsing Eidsvoll-markedet tror jeg, sier han.

Ideen om å drive en fullverdig maskinforretning har han gått og tenkt på i et par år, men etter hvert ble det på tide å sette den ut i livet.

– Og jeg har jo brukt en del tid allerede på å bygge om kaldfjøset til å romme denne maskinforretningen, sier han.

Blant annet har han delt det tidligere fjøset inn med vegger, isolert det og satt inn senkeporter.

– Har du sluttet helt med egen gårdsdrift?

– Nei, jeg driver fortsatt med gressproduksjon og rundballer. Men maskinforretningen blir hovedgeskjeften, sier Langseth.

LES OGSÅ: Ektepar satser millioner på nytt fjøs

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no