21. jul
Ikke nok synlige: Politimester Steven Hasseldal i Øst Politidistrikt er tydelig på at politiet kan og skal bli mer synlige i lokalmiljøene framover.?Arkivfoto: Silje Kristine Lindsveen
 
Kun halvparten mener politiet er synlige
Politiets innbyggerundersøkelse viser at bare om lag halvparten er enig i at politiet er regelmessig synlig i lokalmiljøene. – Her kan og skal vi bli bedre, sier politimester Steven Hasseldal.

Publisert: 19.jan.2018 09:00
Oppdatert: 19.jan.2018 09:41

Over 50 prosent av innbyggerne i Øst Politidistrikt er enige i påstanden om at politiet kom raskt til stedet ved akutt hjelpebehov.

– I mars får vi ny felles operasjonssentral som skal dekke hele distriktet. I dag har vi tre. Dette vil gi en mer effektiv styring av patruljene våre, som er den mest synlige formen for politiarbeid vi har. Men vi skal også tilnærmet doble antall forebyggere og alle kommuner har fått tildelt en politikontakt. Videre har hver av de 12 tjenesteenhetene i distriktet etablert egne nærpolitiseksjoner, hvor de som jobber med forebygging jobber sammen med dem som kjører patruljer. Målet er at politipatruljene skal jobbe mer kunnskapsstyrt basert på informasjon fra etterretning og forebyggende virksomhet, slik at vi er på rett sted til rett tid, sier Hasseldal.

Frykter svindel mest

Undersøkelsen viser også at det å bli utsatt for svindel på internett eller identitetstyveri for første gang er det som bekymrer folk mest. I fjor var dette trafikkfarlige hendelser.

– På dette området har kriminaliteten utviklet seg raskt de siste årene, og vi må styrke vår tilstedeværelse på nett framover. Vi har allerede opprettet en egen seksjon for digitalt politiarbeid som skal sikre effektiv utnyttelse av digital informasjon og elektroniske spor i alt politiarbeid, understreker Hasseldal. Han legger til at Kripos har gode erfaringer med politiets nettpatrulje.

– Vi vil i løpet av året vurdere hvordan vi i Øst på best mulig måte kan ta i bruk samme metodikk, sier Hasseldal.

Har stor tillit til politiet

Innbyggerne har stor tillit til politiet. Undersøkelsen viser at 80 prosent av innbyggerne har ganske høy eller svært høy tillit. Dette er en liten nedgang fra 2016, men på samme nivå som i 2015. Hele 96 prosent av innbyggerne oppgir at de føler seg ganske eller meget trygge der de bor og ferdes. 84 prosent av dem som har vært i kontakt med politiet i Øst Politidistrikt oppgir at de har vært fornøyde. De viktigste årsakene var at de opplevde at de fikk nødvendig hjelp, at politiet tok saken alvorlig og at de var tydelige.

– Det er godt å se at de som tar kontakt med oss, opplever at de blir ivaretatt på en profesjonell og god måte. Hvordan vi opptrer og kommuniserer med publikum, uansett hva henvendelsen gjelder, er svært viktig for å kunne opprettholde den høye tilliten innbyggerne har til oss, sier Hasseldal.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no