16. jul
SPENNENDE: Yulema Garcia og Tommy Borgelin Bredesen gleder seg til å se hvordan konseptet slår an. – Vi kutter alltid ned så mye som mulig på sukkeret. Det blir mindre fetende, og blir det før søtt, blir du også bare kvalm, sier Yulema Garcia.
 
Kutter sukkeret og satser på suksess med hjemmelagde desserter og småkaker
De lager småkaker og desserter fra bunnen og nå kan du bestille til enhver anledning.

Publisert: 18.jul.2017 08:30
Oppdatert: 18.jul.2017 09:22

Hjemme hos Yulema Garcia, Tommy Borgelin Bredesen og familien på Kløfta står det terter med forskjellige smaker og panna cotta. Fristelser som er et bilde på gründerparets nysatsing. Sammen har de akkurat startet Bite Size Desserts, og nå håper de enkeltpersonforetaket vil slå an.

– Det skal være hjemmelagd. Vi er svært opptatte av det. Alt er lagd fra bunnen av. Det skal være ekte smaker, og så vil jeg gjerne sette mitt eget preg på det. Det gjør jeg uansett om det er desserter, småkaker eller min egen omelett, smiler Yulema Garcia.

Ny nettside er opprettet, de første skjemaene er sendt til Mattilsynet og de første bestillingene har allerede tikket inn. Begge har fulle jobber til daglig.

SLIK LAGER DU: Pannekaker med epler

– En fin bigeskjeft

Yulema som tannhelsesekretær på Jessheim Tannklinikk. Tommy som gründer av selskaper som Awesome Stuff og PC Fixit.

– Drømmen er at nysatsingen skal slå så godt an at dette er noe vi skal kunne leve av i framtida. Men inntil videre beholder vi jobbene våre og ser hvordan det går, sier Tommy.

Yulema står for matlaging, mens Tommy bistår med nettsidedrift og bestillingsmottak.

– Også er jeg prøvekanin. Det er blitt noen smaksrunder på kjøkkenet, smiler han.

De lager posjonskaker og hjemmedesignede desserter – derav navnet Bite Size Desserts. Brylluper, bursdager og familietreff satser de seg inn mot.

– Folk bruker så mye penger og bestiller gjerne fire-fem kaker når de skal ha et stort arrangement. Gjestene skjærer stykker selv, og man ender ofte opp med å kaste halvparten. Derfor fikk jeg ideen om dette konseptet. Det er allerede svært populært i USA, England, Australia og Singapore. Får du 50 gjester kan du for eksempel bestille like mange posjoner av terter og Panna cotta. Da kan gjestene smake på mindre posjoner av litt forskjellig, og det blir ikke så mye overflødig.

MESTERKAKEBAKER: Har snart laget 200 bløtkaker

Populært i andre land

For cubanske Yulema er nysatsingen egentlig bare en videreføring av hennes interessefelt. Hun har alltid vært kreativ. Som liten fikk hun modelleire av mora og lagde ofte prinsesser, prinser – og terter.

– Hygiene er førsteprioritet. Også er vi svært opptatte av særpreg. Jeg noterer med blyant og papir. Helt til det har nådd en perfekt smak og konsistens, sier hun.

– Vi kutter alltid ned så mye som mulig på sukkeret. Det blir mindre fetende, og blir det for søtt, blir du også kvalm. Det skal være godt, men samtidig så sunt som mulig. smiler Yulema Garcia.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no