18. okt
INGEN EIENDOMSSKATT PÅ BOLIGER: «Arbeiderpartiet har i likhet med Senterpartiet programfestet at dette ikke skal innføres, og dette er et valgløfte som Arbeiderpartiet ikke viker en tomme på.» Arkivfoto: Glen Widing
 
Kvilten villeder velgerne
ØKONOMI: La meg gjøre det krystallklart: Det blir IKKE eiendomsskatt på boliger om det blir rødgrønt flertall i Ullensaker. Det garanterer undertegnende og Ullensaker Arbeiderparti.

Publisert: 11.jul.2019 14:30
Oppdatert: 11.jul.2019 14:48

I EUB 9. juli hadde varaordfører i Ullensaker Williy Kvilten (H) et innlegg på trykk om opposisjonspartiene sin økonomiske politikk. Kvilten forsøkte i innlegget å legge igjen en målrettet undertone om at det blir eiendomsskatt på boliger om de rødgrønne får flertall i Ullensaker etter valget 9. september.

La meg gjøre det krystallklart: Det blir IKKE eiendomsskatt på boliger om det blir rødgrønt flertall i Ullensaker. Det garanterer undertegnende og Ullensaker Arbeiderparti. Arbeiderpartiet har i likhet med Senterpartiet programfestet at dette ikke skal innføres, og dette er et valgløfte som Arbeiderpartiet ikke viker en tomme på.

Vi har gjentatte ganger vært tydelig på dette i debatter mot høyresiden, både i leserinnlegg og i sosiale medier. At Willy Kvilten nå fortsetter å spre feilaktigheter er et tydelig signal om innholdet i valgkampstrategien til Høyre og Frp: De skal påstå at deres politiske motstandere skal gjøre noe de selv garanterer at de ikke skal gjøre. Det er ikke en god debattstil, det er bevisst villeding av velgerne og det er avslørt. Det kan slutte nå.

Det er også ganske så frimodig av Kvilten å forsøke å belære Arbeiderpartiet om ansvarlig økonomiske politikk, all den tid Høyre og Frp har ført Ullensaker inn i en svært krevende økonomisk situasjon. Ullensaker har ifølge Agenda Kaupang «svake finanser, stor lånegjeld og lite oppsparte midler» og må de neste tre årene kutte 240 millioner for å ikke havne under statlig økonomisk kontroll. Kommunebarometeret, som er en objektiv og faglig vurdering av kommunene, rangerer i 2019 Ullensakers økonomi på plass 405 av 422 kommuner i Norge.

Etter 20 år med Høyre og Frp-styre er Ullensaker plasser på nedre halvdel av Norges 422 kommuner på kvalitet og innhold i de viktigste velferdsoppgavene: Barnehage (384), skole (276), eldreomsorg (230) og helse (389). I en situasjon hvor velferdstjenestene til innbyggerne allerede er under hardt press og rangerer dårlig målt mot andre kommuner, så må altså Høyre og Frp kutte 240 millioner. Det er alvorlig for våre barn i skolen, syke i helsetjenestene og eldre i pleie og omsorgen.

Arbeiderpartiet har en annen økonomisk plan, vil få orden på økonomien ved å innføre en næringsskatt, kutte i Norges høyeste lønninger til politikere og kutte i bruken av dyre konsulenter. Næringsskatten vil bli etter modell fra Skedsmo og Lørenskog. Skatten vil gi inntekter på minst 80 millioner årlig. De største næringsaktørene vil bidra mye, mens de små vil bidra lite. De som tjener store penger på veksten i kommunen, vil bidra til at innbyggerne får bedre velferd. Arbeiderpartiet mener vi må styrke velferden, ikke kutte i den.

Ullensaker Ap vil få orden på økonomien, ansette flere lærere og helsesykepleiere og bygge nye sykehjemsplasser. Vi har mer penger til det som betyr noe. Arbeiderpartiet er det ansvarlige alternativet for Ullensaker.

Valget 9. september blir et tydelig retningsvalg for Ullensaker. Arbeiderpartiet håper vi kan få en valgkamp hvor partiene opptrer redelig og uten å komme med feilaktige påstander om politiske motstandere.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no