18. jul
 
Lånte hundretusener i ektemannens navn
En kvinne fra Øvre Romerike er dømt for grovt bedrageri etter at hun opptok lån på 300.000 kroner i ektemannens navn.

Publisert: 26.jan.2018 09:00
Oppdatert: 26.jan.2018 11:05

Kvinnen utga seg for å være ektemannen og oppga dermed falsk identitet da hun søkte om lånene, som ble innvilget i to forskjellige banker. 

INNFRIDDE LÅNENE

Dette skjedde så langt tilbake som i 2015. Kvinnen fikk hjelp av sin familie til å oppta et nytt lån i eget navn for å løse ut de «falske» lånene, og slik sett har verken banken eller ektemannen lidd noen økonomisk overlast

Da kvinnen møtte i Øvre Romerike tingrett, innrømmet hun straffskyld, og aktor la ned påstand om fengsel i inntil 90 dager. Retten kom til at en riktig straff er fengsel i 75 dager, som gjøres betinget med en prøvetid på to år.

TO OG ET HALVT ÅR TILBAKE I TID

En sterkt medvirkende årsak til at fengselsstraffen ble gjort betinget, er at saken har tatt så lang tid i rettssystemet at retten mener dette er et brudd på Den europeiske menneskerettighetskonvensjons artikkel 6, som er ment å sikre at tiltalte i en straffesak sikres et minimum av rettferdig rettergang i medlemsstatene.

Saken var ferdig etterforsket i mars 2016, og tiltale ble tatt ut i juli samme år. Denne ble sendt til retten både med post og elektronisk, men av en eller annen grunn ble den ikke behandlet.

To og et halvt år fra forbrytelse til straffedømming, mente retten er så langt tid at det kvalifiserte til betinget fengsel framfor ubetinget.

LES OGSÅ: Stjal bankkort og identiteter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no