22. aug
BRANNBARN: Barna på Sørholt barnehage lærte om brannvern. Synne Aspås fra Øvre Romerike brann og redning, Ingrid Lidfors, Eduard Cosma og Karianne Bjørnseng fra Jessheim videregående.
 
Lærer barn brannvern med Bjørnis
Dramalinja på Jessheim videregående og Øvre Romerike brann og redning reiser rundt med brannbamsen Bjørnis for å lære barn om brannsikkerhet.

Publisert: 02.feb.2018 15:00
Oppdatert: 01.feb.2018 13:48

Elevene på tredje trinn på Musikk dans og drama på Jessheim videregående har om fortellerkunst i faget drama og samfunn.

I den forbindelse slår Øvre Romerike brann og redning (ØRBR)og elevene to fluer i ett smekk, og tar med seg brannbamsen Bjørnis rundt på barnehager. Her blir det fortellerstund for å lære barna hva de skal gjøre hvis det blir brann hjemme eller i barnehagen.

– Det er brannforebyggende arbeid mot barn. Bjørnis tar over for maskotene Eldar og Vanja, forklarer Synne Aspås i Øvre Romerike brann og redning..

– Barna lærer

Først får en barnehage i hver kommune på Øvre Romerike besøk, før det rulles ut brannbamser til alle barnehagene i august. Nå er det først og fremst for å se hva barna syns.

– Vi er de første ungdommene som får fortelle om Bjørnis, og det virker som barna lærer av det vi gjør, sier Ingrid Lidfors fra Jessheim videregående.

Skrevet historiene selv

Elevene forteller historier for barna, samtidig som de lærer bort noe som er viktig. Under fortellerstunden lærer barna nummeret til brannvesenet, hvor nødutgangene er, og får til og med demonstrasjon av et brannteppe.

Historiene har de skrevet selv, og handler om situasjoner som kan oppstå under matlaging og andre ting som kan føre til brann.

– Det er veldig hyggelig at vi får være med, mener Eduardo Cosma.

Tidligere har de vært i Gjerdrum og Hurdal, men alle de andre kommunene på Øvre Romerike skal få besøk av Bjørnis etter hvert.

Dobbeltrolle

Bjørnis har to roller. Den er også hva ØRBR kaller for traumebjørn. Den er med redningsbilen ut på hendelser, og kan være med å trøste barn, og være en dialogåpner.

– Den kan være med å få barn ut av den akutte hendelsen, og være til stor hjelp, sier Synne Aspås i ØRBR.

Det er uansett tydelig at barna satte pris på å få besøk av dramaelevene og brannbamsen Bjørnis.

– Kan vi få en i dag? spør en av ungene.

Svaret er selvfølgelig ja, og da de finner ut at de får en brannbamse, er det en selvsikker stemme som sier:

– Jeg trodde vi skulle få en hver, jeg.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BJØRNIS: Ingrid Lidfors forteller en historie om brannbamsen Bjørnis, og ungene følger spent med.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no