20. nov
 
Vil lage baseballmiljø i bygda
Reynaldo Reyes spiller blant annet baseball for det norske landslaget. Han ønsker å skape mer interesse for sporten, og håper at barn- og unge på Øvre Romerike vil prøve.

Publisert: 16.jul.2018 06:00
Oppdatert: 12.jul.2018 14:32

– De fleste vet ikke om at det er et baseballmiljø i Norge, og jeg vil gjerne at folk skal bli mer interessert i sporten, sier Reynaldo Reyes, som er bosatt på Eidsvoll Verk.

Han kommer opprinnelig fra Cuba der det regnes som en nasjonalsport, og har spilt i mange år. Men da han kom til Norge for 13 år siden var det ikke like enkelt å finne et etablert lag. Med utgangspunkt i denne erfaringen ønsker Reyes å bidra til utviklingen av et lokalt baseballmiljø på Øvre Romerike.

TROR MANGE ER INTERESSERTE

– Jeg tror det er mange som er interesserte i å prøve en annen sport en for eksempel fotball og håndball, forklarer baseballspilleren.

For å få til dette ønsker Reyes å invitere til en slags samling der de som vil kan lære litt av det grunnleggende om regler og teknikker.

Han håper selvsagt at mange barn- og unge vil være med, men påpeker at det er fullt mulig å prøve sporten selv om man begynner å dra litt på årene.

– Baseball er en sport som passer for de fleste, sier Reyes som er 46 år.

GODE MULIGHETER

– Den gir gode muligheter for alle som vil lære seg noe nytt. Man får det kanskje ikke til med en gang, men man må fortsette å trene, forklarer han.

Ifølge baseballspilleren er det mange positive sider ved sporten der man både trener kondisjon, koordinasjon og samtidig har muligheten til å bli en del av et godt sosialt miljø.

–Det blir gjerne et godt samhold på laget, men for at barn- og unge skal begynne og ikke minst fortsette med baseball er det viktig med et godt støtteapparat i nærområdet, sier Reyes.

ØNSKER HJELP

Det å arrangere noe som dette er imidlertid ikke gjort i en håndvending, og baseballspilleren håper at det er noen som ønsker å hjelpe ham.

–Jeg har noe utstyr det er mulig å bruke, men jeg trenger blant annet hjelp til å finne en egnet bane som vi får lov å bruke, sier Reyes som vet at det finnes flere områder det er mulig å benytte.

–Det viktigste er at området har en stor gressmatte, og at det ligger litt unna bebyggelse, sier Reyes som oppfordrer alle som kanskje kan hjelpe til å ta kontakt med ham.

VILLE PRØVE

Da EUB fotograferte baseballspilleren kom flere barn bort for å se hva han holdt på med. Reyes lærte villig bort, og det så ut til at barna storkoste seg med å prøve sporten de ikke hadde så mye kjennskap til fra tidligere.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no