17. jul
TOMTA. Den aktuelle tomta ligger mellom Dal stadion Hellestadvegen og Haslervegen.
 
Leie: 420.000 i året
I det eksisterende boligområdet vil politiet huse barnefamilier før de sendes ut av landet. Kommunen er positive og kan få 420.000 kroner i årlig leiesum.

Publisert: 17.jun.2017 09:00
Oppdatert: 17.jun.2017 10:10

Planene ble gjort kjent for naboene da familien Christensen – som kun bor 50 meter unna – mottok et nabovarsel denne uka.

– Jeg hentet nabovarselet i arbeidstiden, og måtte sette meg ned og lese brevet to ganger. Vi setter ikke stor pris på å få en diger brakkerigg med gjerde rundt på nabotomta, sier Torbjørn Christensen.

Ekstraordinært møte

– Vi er også bekymret for sikkerheten til barna våre, sier Veronica Christensen.

De reagerer på at de ikke har mottatt noen informasjon om at det kan komme en familieenhet, med bolig hvor barnefamilier skal oppholde seg i påvente på utreise. Senteret skal fungere som en forsterket enhet, hvor barnefamiliene skal kunne bevege seg fritt innenfor enheten, men ikke utenfor.

Onsdag skal politikerne diskutere saken på et ekstraordinært formannskapsmøte. Dagen etter er det nå planlagt et informasjonsmøte i regi av Politiets utlendingsenhet på Dal Grendehus. Her er lokalbefolkningen invitert. Av saksdokumentet til det ekstraordinære formannskapsmøtet framkommer det at den årlige leiesummen Eidsvoll kommune vil få er 420.000 kroner.

«Festetiden utløper etter fem år. Fester kan forlenge festeforholdet på samme vilkår med to år inntil to ganger. Leien er satt til kroner 420.000 per år», står det i saksframlegget.

– Ikke høye gjerder

Politiets fellestjeneste vil være byggherre, og det planlegges modulbygg som kan fjernes etter at leietiden er utløpt.

«Bygningene settes opp slik at de får ett utvendig atrium som blir uteoppholdsplass for beboere. Det planlegges ikke høye gjerder rundt eiendommen», står det videre.

– Det verste er at det føles som en snikinnføring. Kun de aller nærmeste naboene har fått varsel. Dette kommer til å ha mye større påvirkning på området enn bare for de aller nærmeste naboene. Vi frykter også at det kommer til å bli mye større etter hvert, sier Lene Lynch som bor rett ved.

Flere naboer frykter nå at de vil få et stort verditap på eiendommene dersom det planlagte tiltaket blir en realitet.

– Tiltaket egner seg rett og slett ikke i et etablert boligfelt med grønne lunger, idrettsanlegg og høy befolkning. Det må kunne gå an å finne en litt mer egnet tomt, for eksempel en industritomt, sier Torbjørn Christensen.

Dette er saken:

Politiets utlendingsenhet har hatt møte med Eidsvoll kommune, og de spilte inn tomta i Hellestadvegen 1 som alternativ for etableringen av en ny familieenhet tilknyttet Trandum utlendingsinternat.

Tomta er på 5,6 mål. Mulig årlig leie til kommunen vil bli 420.000 kroner.

Onsdag behandles saken på et ekstraordinært formannskapsmøte.Torsdag er det innkalt til informasjonsmøte på Dal Grendehus.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no