19. jul
HJELPER: Julegaver er et stort innhugg i lommeboka. Har du ikke råd til gaver? Da kan Lena Zakariassen i Matutdeling.no hjelpe deg.
 
Lena tar imot ønskeliste og hjelper deg med julegavene
I flere år har Lena Zakariassen og datter Benedikte på privat basis delt ut julegaver til mennesker som ikke har verdens beste råd. I år gjør de det gjennom Matutdeling.no som holder hus i Mago B.

Publisert: 14.okt.2017 15:00
Oppdatert: 13.okt.2017 11:55

– Holst-Larsen og hans Matutdeling.no har mange kontakter, både med givere og mottakere. Nå blir derfor lettere å komme i kontakt med dem som trenger hjelp, sier Lena.

ØNSKELISTE

Det har ikke alltid vært like lett å gi bort en gave som passer til mottakeren, derfor vil Lena i år gjøre det på en litt annerledes måte.

– Jeg tenker det slik at givere, det være seg foreldre, besteforeldre eller andre familiemedlemmer, kan levere inn en ønskeliste til oss. Om de vet at 14-åringen ønsker seg et skjerf, kan de skrive opp det. Da skal vi prøve å oppfylle det ønsket. Vi vil ikke pakke inn gavene. Det er mer personlig å pakke inn gavene selv.

Nå etterlyser hun folk som kommer med julegaveliste til Matutdeling.no.

– Vi håper å ha oppfylt ønskene når folk kommer tilbake for å hente gavene, sier Lena

– KJEMPESTORT BEHOV

Lena forteller at det er et kjempestort behov for hjelp der ute.

– Det er mange barn i Eidsvoll som vokser opp i fattigdom. Faktisk er det flere enn vi tror, og det er mange årsaker til det. Arbeidsløshet og delte hjem er to av dem. Men selv om det er et stort behov, kommer nok langt fra alle som trenger hjelp til matutdeling.no. De tør ikke, de synes det er flaut og er redd for å treffe på kjentfolk. Vi er opptatt av full anonymitet, og det er ikke nødvendig å møte opp selv. Jeg kan kontaktes på telefon eller på andre måter, og ønskelistene kan for eksempel sendes meg. Vi finner en måte å gjøre dette på slik at folk kan få være anonyme, sier hun.

– Finnes det noen frist for å komme med ønskelistene sine?

– Nå er vi alt i oktober, og vi må være i gang i løpet av november. Derfor setter jeg fristen til så fort som mulig. Når vi har fått inn ønskene, går vi ut i media og på Facebook og spør folk om de kan tenke seg å bidra med for eksempel ei dokke eller ei bok som er ønsket. Med Matutdeling.no i ryggen, er det også lettere enn da jeg sto alene å ta kontakt med forretningene, sier Lena.

Hun presiserer at hun bare er interessert i nye gaver.

– Det er ikke hyggelig verken for giveren eller mottakeren at gaven er brukt, sier hun.

LES OGSÅ: Gir bort pengene til Matutdeling.no

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no