26. apr
Konsesjon: LHL har fått konsesjon til helikopterlandingsplass.
 
LHL får landingsplass for helikopter
LHL regner med at landingsplassen for helikopter ved det nye sykehuset på Jessheim vil kunne ha inntil 300 flybevegelser i året.

Publisert: 08.okt.2017 18:00
Oppdatert: 05.okt.2017 15:13

LHLs generalsekretær Frode Jahren forteller til EUB at de har fått konsesjon for helikopterlandingsplass ved det nye sykehuset.

– Helikopterbasen vil fortsatt ligge på Ahus, men vi vil ha en landingsplass. Den vil ligge ved behandlingsbygget – ut mot rundkjøringen, sier Jahren.

LHL søkte Luftfartstilsynet om konsesjon for å anlegge, drive og inneha Jessheim Helikopterplass LHL 24. juni i fjor. Det nye sykehuset skal ha hovedfokus på hjerte- og lungesykdommer, med en samlokalisering av de eksisterende LHL-klinikkene i Feiring og Hakadal. Dermed er det naturlig at de ønsker helikopterlandingsplass for pasienter som bringes til eller fra sykehuset.

Landingsplassen vil dimensjoneres for normal luftambulanse. Den er tiltenkt brukt hele året døgnet rundt. Det er estimert cirka seks flybevegelser per uke, begrenset til 300 per år.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no