25. apr
MER ENN HJERTE. Frode Jahren, generalsekretær i LHL, sier at det nye sykeshuet på Jessheim vil behandle mye mer enn hjerte og lunge.
 
LHL vil behandle mer enn bare hjerte og lunge
JESSHEIM. Det nye LHL-sykehuset på Jessheim vil ha mange spesialiteter.

Publisert: 04.nov.2016 13:54
Oppdatert: 27.jan.2017 14:41

Det avslørte generalsekretær Frode Jahren da han holdt foredrag på Gardermokonferansen. Hjerte og lungesykdom vil fortsatt være i sentrum, men LHL planlegger å utvide porteføljen dramatisk.

MER FRA KONFERANSEN:

Anbefaler kommunene å si mest mulig ja

NATURLIG UTVIKLING

Frode Jahren beskriver det som naturlig at LHL gjør seg i stand til å behandle flere tilstander på et moderne hjerte- og lungesykehus.

- Det er flere tilstander som enten er direkte relatert til hjerte- og lunge, eller som er en konsekvens av eller forløper til, sier han.

- Dermed er det naturlig at vi ser bredere, sier han.

Sykehuset vil få flere tilbud enn det som tilbys i Feiring og Hakadal i dag: Blant det som står på planen er idrettsmedisin, noen former for kreft og ettervirkning av kreftsykdom, søvnmedisin, kroniske smerter, diabetes og livsstil, allergi og plastisk kirurgi - for å nevne noe.

SAMLER TO SYKEHUS

Det nye LHL-sykeshuet på Jessheim er ferdig bygget om et års tid, og samler dagens to sykehus i Feiring og i Hakadal under ett tak.

Sykehuset i Feiring er kjent for sin spisskompetanse på hjertemedisin, mens sykeshuet Glitre i Hakadal har lunge som sin spesialitet. I flere undersøkelser har begge sykehusene kommet ut blant Norges desidert best likte blant pasientene.

Nå er målet å gjøre pasientene enda mer fornøyde ved å samle kompetansemiljøene under ett tak.

FLERE BYGG

Skjønt ett tak; det nye sykeshuet vil bestå av flere frittstående bygg: Det blir separate bygg for behandling, sengeposter, hotell og kontor.

- Vi ønsker å bygge et sykehus som er fleksibelt med tanke på endringer i framtida. Vi er avhengige av hva slags rammebetingelser som hele tiden eksisterer, og hvor mye det offentlige velger å løse selv og hvor mye som løses via avtaler med private, sier han.

- I tillegg får vi allerede fra oppstarten egne bygg for det nye, interkommunale helsehuset som det fleste kommunene på Øvre Romerike blir en del av, og for andre medisinske kompetansemiljøer, sier Jahren.

SER FOR SEG ET MILJØ

Det nye komplekset bygges helt sør på et område som har plass til mye mer. Frode Jahren drømmer om at det nye sykeshuet vil trekke til seg kompetanse og fagmiljøer som kan fylle opp resten av området.

- Vi ønsker å tiltrekke oss mye annen aktivitet for å fylle hele området. Vi ønsker oss en campus med forskning, utdanning, helse og også hovedkontorer, sa Frode Jahren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no