16. jun
BRUKES: Aktiviteten på Feiringklinikken er flyttet til det nye sjukehuset på Jessheim, men LHL skal utnytte bygget til annen aktivitet.
 
LHL vil fylle opp Feiringklinikken
FEIRING. Den medisinske aktiviteten er flyttet fra Feiringklinikken til det nye LHL-sjukehuset på Jessheim. Men LHL vurderer nå hvilke aktiviteter de skal fylle lokalene med.

Publisert: 13.apr.2018 06:00
Oppdatert: 13.apr.2018 06:05

Det som er en realitet er at en videregående skole skal startes opp i deler av bygget i Feiring. Dette er en skole spesielt beregnet for vanskeligstilt ungdom. Samtidig er det et faktum at den videregående skolen ikke har behov for hele bygningsmassen som er i Feiring. Landsforeningen for hjerte- og lungesyke eier ikke lokalene Feiringklinikken hadde tilhold i. Det er det svenske selskapet Hemfosa som eier bygningsmassen. Landsforeningen har imidlertid inngått en leieavtale med det svenske selskapet og LHL disponerer hele anlegget.

– Er det korrekt at dere vurderer å bruke lokalene i Feiring til rehabilitering?

– Nei. Ikke i utgangspunktet. Vår rehabiliteringsavdeling er flyttet fra Feiring til LHL-sykehuset på Jessheim, sier direktør for rehabilitering i LHL, Kristine Sandvik,til EUB.

– Men samtidig er jo vi avhengig av oppdragsgivere som ønsker å kjøpe våre tjenester. Vi har en løpende avtale med Helse sør-øst når det gjelder rehabilitering av pasienter. Vi er villige til å utvide hvis flere ønsker å kjøpe våre tjenester, sier Sandvik.

MANGE IDEER

– Hva kan det være aktuelt å bruke Feiringklinikken til?

– Det er usikkert. Det som er et faktum er at det må være mulig å kombinere det opp mot en videregående skole for vanskeligstilte ungdommer. Kursvirksomhet er en mulighet. Livsstilskurs er et alternativ. Et tilbud innen idrettsmedisin, noe tilsvarende NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt), som ligger inn under LHL-paraplyen, er også en mulighet, sier direktøren.

– Andre muligheter for å utnytte Feiringklinikken kan eksempelvis være kurs for pårørende. Vi har mange ideer, men foreløpig er ingenting avgjort, sier direktør Kristine Sandvik.

I det nye LHL-sykehuset på Jessheim er aktivitetene fra klinikkene på Feiring og Glittre samlet. Sjukehuset driver med rehabilitering for hjerte- lunge og kreftpasienter, søvnutredning, hjertekirurgi og invasiv kardiologi. I tillegg til nye medisinske og kirurgiske tjenester, som eksempelvis ortopedi og fedmekirurgi.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no