23. apr
LIMASPILLET. I august settes igjen Limaspillet opp ved Lima i Stensgård. Det er nå tre år siden Det er farlig å tvile, det er farlig å tru ble spilt ved Hurdalssjøens bredd. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Pilegrimer, munker og kjærlighet ved Hurdalssjøens bredd
STENSGÅRD. Sist Limaspillet ble satt opp var i 2014. I august er det premiere for årets oppsetning.

Publisert: 05.jun.2017 18:00
Oppdatert: 05.jun.2017 21:06

Limaspillet ... det er farlig å tvile, det er farlig å tru …. er delvis basert på fakta knyttet til klosterhospitset som lå ved Lima på 1200-tallet, men manusforfatter Jorun MH Skryseth har også basert stykket på fri diktning.

– Vi får innblikk i konfliktene mellom de lokale fastboende og de gjennomreisende pilegrimene, i tillegg til en rørende kjærlighetshistorie mellom én av munkene og Anne, sier Skryseth.

Bjørn Birch, tidligere teatersjef ved Akershus teater, har gjort en dramaturgisk bearbeidelse av manuset foran årets oppsetning. Han er også regissør. Det er også en rekke nye skuespillere med.

Seks-åtte munker hadde fast tilholdssted i klosterhospitset.

– Munkene førte med seg ny kunnskap til bygda, blant annet nye håndverksteknikker, kunnskap om nye planter og vekster og andre nye måter å utvinne ressurser fra naturen. Hovedoppgaven var allikevel å formidle den kristne tro. Klosterhospitset var et hvilested før Totenåsen for pilegrimer fra hele Europa, på vei til Nidaros.

– Klosterruinene eksisterer den dag i dag, men ligger delvis under vann i Hurdalsjøen, «Bjorvikvannet» som det het i middelalderen, sier Skryseth.

LES OGSÅ: – Her inne er det mye humor, og vi har et godt samhold

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no