21. apr
KREFTKOORDINATOR: Line Finstad (t.h.) er tilsatt i halv stilling som kreftkoordinator i Nannestad kommune. Virksomhetsleder helse i kommunen, Trude H. Westerberg, synes det er flott at dette tilbudet også kan gis i Nannestad.
 
Line er Nannestads kreftkoordinator
Line Finstad er Nannestad kommunes første kreftkoordinator. Hun skal hjelpe både pasienter og pårørende i en vanskelig situasjon.

Publisert: 07.jul.2018 19:00
Oppdatert: 06.jul.2018 14:30

Finstad begynte i jobben 22. mai.

– Jeg har jobbet som sykepleier på Ahus, og har arbeidet med kreftpasienter tidligere. Så tok jeg en videreutdanning i kreft for tre år siden. Det gjorde jeg fordi jeg interesserer meg for det å jobbe bare med kreft, og det var også derfor jeg søkte denne stillingen i Nannestad. Jeg får mange gode tilbakemeldinger, og det er flere som har ventet på denne hjelpen fra kommunen, både pasienter og pårørende, sier Finstad.

Hun opplyser at både pasienter og pårørende kan ta direkte kontakt og at all informasjon er lagt på kommunens hjemmesider.

50 PROSENT

Siden hun har halv stilling i Nannestad jobber hun fortsatt litt på Ahus.

– Jeg liker å jobbe med alvorlig syke, som virkelig trenger hjelp, og gi av meg selv. Jobben min er å følge opp alle kreftpasientene som bor i kommunen, og å koordinere tjenestene rundt pasientene og pårørende gjennom hele behandlingsløpet, både under utredning, aktiv behandling og etter avsluttet behandling. Det kan være alt fra støttesamtaler til å sørge for at de får den hjelpen de trenger og ønsker, og informere om de rettighetene de har og hvor de eventuelt kan søke annen hjelp, sier Finstad.

Hun har også fagansvar for opplæring av ansatte i andre helseinstanser i kommunen som har med kreftpasienter å gjøre.

Trude H. Westerberg, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune, synes det er flott at det ble vedtatt å ansette en kreftkoordinator i kommunen.

VIKTIG STILLING

– Jeg har vært med å ansette kreftkoordinator i Eidsvoll tidligere, og vet det er en viktig stilling i forhold til å ivareta pasienter og pårørende. Det kan være komplisert alt man skal forholde seg til rundt en slik sykdom. Å ha noen å kunne snakke med er godt. Dette er et lavterskeltilbud, og man trenger ikke å søke. Jeg begynte i jobben i Nannestad i januar i år, og jeg syntes det var veldig positivt at det var gjort et vedtak om å ansette en kreftkoordinator, sier Westerberg.

Finstad er fra i Eidsvoll, og hadde praksis i Nannestad under sykepleierutdanningen.

– Da jobbet jeg både på sykehjemmet og i hjemmesykepleien. Jeg likte jeg meg så godt at jeg ønsket meg tilbake, forteller Finstad.

– GLEDELIG

Ann-Lill Weidemann fra Nannestad, nestleder for Brystkreftforeningen Øvre Romerike, er glad for at det endelig er en kreftkoordinator også i hjemkommunen.

– Dette er noe vi har jobbet med siden 2013, og er glade for at det er på plass, og håper det kan bli en hel stilling etter hvert. Det er en stor jobb, sier Weidemann.

LES OGSÅ: Ber om kreftkoordinator

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no