17. jul
 
Linjebefaring med helikopter
Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett ber folk passe på lettskremte dyr.

Publisert: 15.jun.2012 13:56
Oppdatert: 26.jan.2017 14:43

Hafslund Nett skal den nærmeste tida gjennomføre kontroll av strømnettet ved hjelp av helikopter. Det er strømnettet i Nannestad, Hurdal og Eidsvoll som vil bli inspisert fra lufta.

– Vi starter lengst sør i Nannestad kommunen mandag og jobber oss nordover. Den første uka er det derfor Nannestad-området som blir utsatt for flystøy, opplyser informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett.

– I forbindelse med kontrollen skal mastepunktene fotograferes, og det vil i den anledning bli foretatt lavtflyging med helikopter. Piloten vil ta hensyn til dyr på beite under ledningene, men personer som frykter at dyr kan bli skremt av helikopterflygingen, bes ta nødvendige forholdsregler, sier Schau.

– Toppkontrollen er en studie av toppen av masten med isolator, travers og lignende. Her benytter vi et fotosystem som tar høyoppløselige bilder som vi studerer inne på kontoret. I tillegg laserskanner vi linjetraseen og oppdager vegetasjon og bygninger som er nær ledning, samt hellingen på master. Helikopterbildene erstatter den manuelle kontrollen med klatring i mast og bruk av speil på stang. I tillegg foretas årlige overflyginger av nettet hvor vi benytter varmesøkende kamera for å avdekke varmgang, lytter etter støy og annet, forteller Schau.

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no