18. jul
SOLGT: Vegkroa på Minensund og stor brakkerigg er solgt. Foto: Eiendomsnøkkelen
 
Lokale investorer kjøpte Minnekroa
Minnekroa ble solgt i oktober. Nå er kjøpernes navn kjent.

Publisert: 27.des.2017 15:00
Oppdatert: 27.des.2017 15:46

Det er Bjørn Dæhlie med Sisa Invest og Krokrygg Eiendom AS som har kjøpt Minnekroa på Minnesund, med 50 prosent hver i det nystartede selskapet Mjøstråkk AS.

Krokrygg Eiendom eies av de fire Minnesund-patriotene Helge Julsrud Jensen, Bjørn Aasen, Amund Sandholt og Knut Harald Wuttudal.

– Dette er den fineste og beste tomta på hele Minnesund. Denne ville vi være med på å bestemme hva som skjer med, og være en pådriver for utviklingen her på Minnesund. At vi får med oss en stor investor som Dæhlie viser at det begynner å lea seg litt her også, sier Helge Julsrud Jensen til EUB.

– Planen er å se hvilke muligheter som er der og starte arbeidet med avklaringer med kommunen rundt dette, legger han til.

LES OGSÅ: Utbyggere i budkrig – nå er barnehagen solgt

 Leie ut inntil videre

De nye eierne har inntil videre fornyet nåværende leieavtale.

– Foreløpig skal vi leie anlegget ut slik det står, og vi har en leieavtale med Anleggsutstyr Øst som går over fem år. Så vidt jeg vet skal de leie videre til Statens vegvesen eller Bane Nor, sier Bjørn Aasen.

– Og de langsiktige planene?

– Vi ønsker å bygge leiligheter der etter hvert, for det er det behov for på Minnesund. Ikke minst med tanke på støysituasjonen i sørbygda, så ligger forholdene til rette for utvikling av Minnesund og Sundet, påpeker han.

FELLESPROSJEKTET

Statens vegvesen kjøpte i sin tid Minnekroa og bygde eiendommen om til kontorer i tillegg til at de satte opp en boligrigg for E6-anlegget. Riggen inneholder blant annet 71 kontorer og ti hybler, spisesal og dusjer. Utropsprisen var tre millioner kroner, men etter hva EUB erfarer, endte budrunden på rundt fire millioner.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no