19. nov
SOLGT: Nordengen AS og Johs. Granås AS har kjøpt tidligere Nannestad alderspensjonat for sju millioner kroner.
 
Lokale kjøpere av «gamle-hjemmet» i Nannestad
Tidligere Nannestad Alderspensjonat er solgt til Nannestad-bedriftene Nordengen AS og Johs. Granås AS for sju millioner kroner. Taksten var fem millioner kroner.

Publisert: 23.aug.2018 06:00
Oppdatert: 23.aug.2018 07:52

Forrige uke ble det klart at det blir lokale eiere av tidligere Nannestad Alderspensjonat. Etter visning onsdag og en budrunde torsdag fikk Nordengen AS og Granås AS tilslaget med høyeste bud.

– ET FLOTT BYGG

– Vi synes dette er et flott bygg, og i den grad vi har signalbygg i Nannestad så må dette være ett av dem. Det er naturlig for oss å ta var på det, sier Sveinar Hoff, daglig leder hos Nordengen AS.

Han opplyser at de har planer om å etablere et næringsområde på stedet, og at hovedbygget skal bevares slik at det framstår som i dag også i framtida.

– Vi ser for oss et område for næringsdrivende, et sted hvor småbedrifter som ikke har behov for store kontorlokaler kan etablere seg, sier Hoff.

Han forteller at de er fornøyde med å dra i havn dette kjøpet, men at det ble dyrere enn de håpet.

BYGD AV BESTEFAREN

Rune Granås hos Johs. Granås AS er også fornøyd med kjøpet.

– Og for meg er det ekstra moro siden det er min bestefar som har bygd alderspensjonatet. Jeg er også født der, sier Granås.

Han ser for seg at stedet kan bli et veksthus for næringsutvikling i Nannestad.

– Vi tenker innovasjon. Det er kort veg til Gardermoen, og det ligger allerede fiber til internett på tomta. Mye tilsier at dette kan bli et fint sted for næringsdrivende å etablere seg, sier Granås.

KONTRAKT UNDERTEGNES

Torsdag 23. august er det kontraktsmøte. Tidspunkt for overtakelse er foreløpig ikke avklart.

– Vi er veldig godt fornøyde med salget og kjempeglade for at vi nå danner noe av fundamentet for det nye kultursenteret, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Kommunen planlegger å bygge et kulturtun mellom Gamle Banken og det gamle kommunehuset, hvor kirkens kontorer holder til.

Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift i Nannestad, er også meget godt fornøyd med resultatet.

– Vi er veldig glade for at det ble lokale eiere, sier Huseby.

I alt seks eiendommer, tidligere Løken skole, Nannestad alderspensjonat, det gamle kommunehuset, gamle Kringler skole, Haugastøl og Stensgård skole, ble til årets kommunebudsjett foreslått solgt. Imidlertid ble det vedtatt at bare alderspensjonatet, Haugastøl i Maura og gamle Kringler skole ved Åsvegen skal selges i denne omgangen.

LES OGSÅ: Går mot flertall – kan få den våte drømmen oppfylt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no