17. nov
MATMARATON: Frikk og Henrik har her akkurat startet på en lang dag på kjøkkenet. Om fire timer skal alt serveres.
 
Lokale kokker sikret smakfull seier
Laget "Null stress" fra Restaurant og matfag på Nannestad videregående skole gikk av med seieren i Tine Matcup 2018.

Publisert: 28.jan.2018 18:36
Oppdatert: 28.jan.2018 17:45

– Jeg fikk en feil på den skriftlige prøven, klager servitør Frida Udnesseter etter rett etter endt konkurranse.

Hun serverte fire gjester og var gjennom både en skriftlig og muntlig ostekonkurranse. 

– Ellers sa dommerpanelet at jeg hadde for liten kontakt med gjestene mine, men de skravlet jo hele tiden, sier hun oppgitt.

Hun er spent og usikker på resultatet. Svaret fikk de først under festbanketten fredag kveld.

Hard konkurranse

Hele 65 lag over hele landet fra utdanningsprogrammet restaurant- og matfag har deltatt i ulike regionsmesterskap. Den store finalen var i Stavanger fredag. Seks lag fra Sotra, Borgund, Sørumsand, Strindag og Måløy stilte til kokke- og servitørkonkurransen. 

Temaet i år var torsk til forrett, lam til hovedrett og dessert med smak av brunost. Det viste seg å være en vinneroppskrift for Nannestad-laget.

LES OGSÅ: Streamet seg til Tine-jobb

VINNEROPPSKRIFT

– Vi jobbet mye med detaljene og det vi har trent så mye på. På hotellrommet kvelden i forveien forandret vi tidsplanen litt også, avslører Frikk Torkelsen. 

Det var først under fredagens store festbankett at resultatene ble annonsert. Det var en tydelig spent gjeng som satt med sine fagledere og ventet.  

-Og vinnerlaget er «Null Stress» fra Nannestad videregående skole kommer det fra Tine-arrangør Kirsti Tomassen på scenen. 

Det unge laget med kokk Frikk Torkelsen, Henrik Våge Hansen og servitør Frida Udnesseter fra Nannestad videregående entret stolt scenen for å motta diplomer og premier fra sponsorene. De gikk av med seieren til slutt og ble kårets til Norges beste elever innen kokk- og servitørfaget i Tines Matcup.

Laget fra Sørumsand videregående skole fikk en flott fjerdeplass. 

Inspirerende seier 

Avdelingsleder ved restaurant og matfag, Mark Harold Hickton, poengterer viktigheten med å delta i konkurranser.

– Dette er viktig for rekruttering og for å vise elever på ungdomsskolen viktigheten av å velge riktig utdanningsprogram. Nannestad videregående skole kan dessuten garantere lærekontrakt for alle elever på restaurant og matfag, sier Hickton.

– Det å komme høyt opp i konkurranser for elever og lærlinger åpner muligheter for kontakt med landets beste restauranter og videre karriere, legger han til.

FAKTA:

  • TINE MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 trinn og arrangeres av TINE og Norges Kokkelandslag. 
  • For å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, arrangeres TINE MatCup i samarbeid med Norges Kokkelandslag. 
  • Forrett: Retten må inneholde TINE Fløte eller Tinemelk Hel, minst 60% torsk med hode og norsk garnityr. 
  • Hovedrett: Retten skal bestå av lam, TINE Smør og potet som metningsgarnityr. Tre valgfrie garnityr, samt minst en saus.
  • Dessert: TINE Gudbrandsdalsost skal prege bildet av retten, TINE Kremfløte.

 
PREMIERT: Frida Udnesseter, Henrik Våge Hansen, lagleder Mark Hickton og Frikk Torkelsen med det synlige beviset på at de er norgesmestere. Alle foto: Per Balch-Barth
HOVEDRETT: Hovedrett med lam.
BRUNOST: Desserten skulle inneholde TINE TINE Gudbrandsdalsost og det smakte nydelig var smaksdommernes tilbakemelding.
SERVITØR: Bordet skulle dekkes til fire gjester og alt måtte være perfekt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no