18. nov
MATSATSING: Alex Hansen i Hurdal skal med nyetablerte Hansen Lokalmat leve av å selge egenproduserte matvarer. Foto: Privat
 
Lokalmat skal bli Alex sitt levebrød
Med 300 høner og hundre mål dyrka mark satser den danske agronomen Alex Hansen på å leve av lokalmat i Hurdal.

Publisert: 10.jan.2018 17:00
Oppdatert: 09.jan.2018 15:00

På listen over nyetableringer i desember finner man Hansen Lokalmat i Hurdal.

– Jeg går all in, og satser alt. Planen er å leve av å dyrke, produsere og selge lokalmat på heltid til besøkende og lokalbefolkningen i Hurdal og økolandsbyen, sier den ferske matgründeren Alex Vennenstrøm Hansen.

Egg, kjøtt, bær og grønt

Han skal selge kjøtt fra svin og storfe, ha stor blomster- og grønnsakshage, sanke frukt og bær som han skal selge fra økolandsbyen.

– Jeg har 300 høner og nærmere hundre mål dyrkbar mark til rådighet, så kapasiteten er god, sier Hansen.

Han er utdannet agronom og produksjonsleder innen økologisk landbruk, og er bosatt i Hurdal Økolandsby.

– Jeg tror absolutt det er et marked for ren, naturlig og kortreist lokalmat, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no