16. jun
 
Løpebane på taket
JESSHEIM. Innvendig idrettshall, butikker, skole, kontorer og overnatting. Blant annet.

Publisert: 01.apr.2017 08:30
Oppdatert: 01.apr.2017 08:45

Rognstad Eiendom AS eier den ubebygde tomta Energivegen 4 i Bilbyen, rett ovenfor Møller bil. Utradisjonelt er bare fornavnet på deres plan om det inntil 17 meter høye bygget de vil sette opp.

Formannskap 28. mars sa enstemmig ja da de behandlet detaljreguleringsplanen for denne eiendommen.

IDRETTSHALL

Bygget som kan bli 10.000 kvadratmeter stort over fire etasjer, får inntil 1200 kvadratmeter forretninger på grunnplan til detalj- og plasskrevende handel. Reguleringsforslaget nevner også kontorer og tjenesteyting.

– Dette kan være idrettshall, treningssenter, skole, rehabilitering og overnatting, står det i saken.

Detaljhandel er foreløpig planlagt til hvitevarer, plasskrevende varer kan være en bilforretning med verksted. Også håndverksbedrifter kan ha utsalg her.

I sakspapirene nevnes også treningssenter, servicevirksomhet, undervisning, lege, tannlege, fysioterapi, servering samt overnatting i tilknytning til disse virksomhetene.

LES OGSÅ: Wang vil starte privat ungdomsskole på Jessheim

SAMBRUK

– Før saken skulle sendes til sluttbehandling, ønsket utbygger å legge inn overnatting som en del av tjenesteyting. Det kan være i forbindelse med idrettsutdannelse eller idrettsarrangement, ved rehabilitering, opptrening eller annen omsorg. Overnatting kan bidra til å utfylle tjenestene, utvide bruken av området og lokalene utover vanlig kontortid, samt støtte opp om sambruk med tilliggende bygg, skriver rådmannen i sin innstilling.

Det blir altså aktiviteter i bygget nærmest døgnet rundt.

LES OGSÅ: Ny tribune tar form

LØPEBANE

Tegninger EUB har fått tak i viser at idrettshallen som kan bli 25x45 meter ligger som en kjerne over tre etasjer inni bygget. Rundt denne er det tegnet inn kontorer, overnattingsrom og andre aktivitetsrom.

Oppå taket ser utbyggerne for seg en 250 meter lang løpebane. Det er naturlig å tro at denne kan brukes i forbindelse med idrettsparken som ligger et steinkast unna.

Eierne vil ha parkering til rundt 80 biler på bakkenivå og til 105 biler i parkeringskjeller. I tillegg blir det anlagt en grønn parkstruktur langs ytterkantene mot nord, øst og sør. Mot øst ønsker kommunen et mer urbant preg til benker og sykkelstativer.

– Illustrasjonene, som ikke er bindende, viser ett bygg. Det blir derfor svært viktig med vinduer og andre elementer eller farger som bryter opp fasaden, krever rådmannen.

Går etter planen starter byggingen i år og blir ferdig i 2018.

Hurdal-baserte Rognstad Eiendom eies av brødrene Håkon og Tor Erik Rognstad. De vil ikke uttale seg om saken, men Håkon Rognstad bekrefter at de ikke har signert noen leieavtaler ennå.

– Men det arbeidet pågår, påpeker han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UNIKT. Eierne har spenstige planer med Energivegen 4. Ill.: Jessheim arkitekter
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no