20. okt
 
Lovet hverandre å starte byggingen av svømmehall i 2017
ULLENSAKER. Etter valget i 2015 forhandlet Høyre, KrF og Frp seg fram til enighet og en avtale om å starte byggingen av en ny svømmehall i 2017.

Publisert: 22.mai.2017 21:00
Oppdatert: 22.mai.2017 15:29

Forhandlingene etter lokalvalget i 2015 i Ullensaker resulterte i to dokumenter: Ett som tar for seg rammebetingelser, samarbeidsform og budsjettsamarbeid, og ett hvor konkrete politiske mål er avtalt. EUB har nå fått tilgang til denne delen av avtalen, hvor deres politiske mål om svømmebasseng slås fast, i tillegg til en rekke andre politiske mål for fireårsperioden.

DEBATT OM ØKONOMI

Om svømmebasseng står det under tittelen «Svømmebasseng på Gystadmarka. Starte byggingen fra 2017»: «Svømmehall på Gystadmarka. Starte byggingen fra 2017. Rom- og funksjonsprogram må utarbeides før endelig anlegg kan realiseres».

I EUB 8. mai sa ordfører Tom Staahle at han ikke har bestemt seg for om han vil stemme for eller imot svømmehallprosjektet.

– Vi må være ansvarlige når vi fatter vedtak, sa Tom Staahle.

– Jeg har ennå ikke sett noen tall på hvor mye det vil koste å drifte svømmehallen eller overslag over inntekter vi kan forvente fra den. Jeg venter på de utregningene. Vi som politikere må vite slike ting før vi kan ta stilling, sa han.

– SVÆRT VIKTIG FOR HØYRE

Frp-ordførerens uttalelser, i tillegg til idrettsrådets uttalelse om å utsette byggingen for å berede grunnen for å bygge et større og dyrere anlegg, har skapt uro og usikkerhet rundt om svømmehallprosjektet kan bli utsatt. Arbeiderpartiet ønsker å utsette prosjektet.

Tim Holmvik, forhandlingsleder for Høyre etter valget i 2015, vil på ingen måte kommentere om det er blitt inngått noen avtale.

– Men ingen skal være i tvil om at svømmehall er en svært viktig sak for Høyre. Vi er garantisten for dette prosjektet og vil gå langt for å få det realisert, sier Tim Holmvik.

– HAR FULGT OPP AVTALEN

Ordfører Tom Staahle sier at Fremskrittspartiet har fulgt opp alle forpliktelser og avtaler.

– Ja, vi stemte for å sette av 300 millioner kroner på budsjettet i 2017. Men jeg mener fortsatt det jeg sa 8. mai, nemlig at vi må å ha oversikt over hvor mye det vil koste å drifte svømmehallen før jeg kan ta stilling til det konkrete forslaget som ligger på bordet, sier ordfører Tom Staahle.

Ståle Lien Hansen, gruppeleder i Fremskrittspartiet i Ullensaker, sier at partiet er for å bygge svømmehall.

– Vi har et flertall i gruppa vår for å bygge svømmehall, og vi har gjennom to budsjetter satt av penger til prosjektet. Men vi må se tallene først, og om en eventuelt positiv konklusjon fra administrasjonen er basert på realisme, sier Hansen, som sier at han personlig kunne tenke seg et større anlegg.

– Det som er skissert i Gystadmarka er fint, men vil ikke bli et regionalt anlegg. Jeg mener forslaget fra idrettsrådet er veldig godt, sier Lien Hansen.

SETTER OPPLÆRING FØRST

For Kristelig Folkeparti i Ullensaker er det først og fremst svømmeopplæring som er det viktigste.

– Vi vil stemme for å bygge en ny svømmehall, og det forsalget som ligger på bordet mener vi ivaretar det behovet vi har. For oss er det svømmeopplæring og folkehelse som er viktigste, sier Lise Kragset Furuseth.

Onsdag denne uka vil vurderingene fra administrasjonen i Ullensaker kommune bli offentlig kjent. Neste uke starter de politiske behandlingene av svømmehall-saken.

Fakta om ny svømmehall på Jessheim

  • Ullensaker kommune har satt av 300 millioner kroner til bygging av ny svømmehall i Gystadmarka.
  • Idrettsrådet sier at de ønsker å utsette prosjektet for å få på plass finansiering av et større anlegg.
  • Ordfører Tom Staahle sier at han ikke har bestemt seg ennå, og viser til at han må ha alle fakta på bordet før han kan ta stilling.
  • Høyre jobber hardt for å realisere prosjektet.
  • Arbeiderpartiet mener prosjektet må utsettes og heller bruke pengene på helse og omsorg.
  • Den politiske behandlingen av saken starter neste uke.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
AVTALE. Fremskrittspartiet, Høyre og KrF gjorde i oktober 2015 avtale om å starte byggingen av ny svømmehall i 2017. Dette er faksimile fra avtaledokumentene som ble undertegnet etter forhandlingene etter lokalvalget i 2015.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no