17. jun
SOLGT: Bjørg Aas har solgt både Maura Blomster og Begravelsesbyrå og Nannestad Blomster til Lunden Begravelsesbyrå. Her Aas sammen med Frank Wikne, daglig leder hos Lunden.
 
Lunden begravelsesbyrå til Nannestad
Maura Blomster og Begravelsesbyrå er solgt til Lunden Begravelsesbyrå AS. Byrået overtar også blomsterbutikkene i Maura og Nannestad. Tidligere eier Bjørg Aas trer inn i pensjonistenes rekker.

Publisert: 19.jul.2018 09:00
Oppdatert: 19.jul.2018 10:03

– Vi fortsetter driften videre i store trekk slik Bjørg Aas har drevet forretningene, sier Frank Wikne, daglig leder hos Lunden Begravelsesbyrå AS.

Nå pågår arbeidet med å bygge om og pusse opp lokalene i blomsterbutikken i Maura, og Wikne håper å kunne ha blomsterbutikken i drift om to-tre uker.

NANNESTAD TORG

– I Nannestad Torg fortsetter butikken videre som i dag. Der overtar vi 1. august. Hele etableringen i Nannestad har vi som mål å ha fullt operativ et par uker ut i september, men det er bare å kontakte oss før dette også, sier Wikne.

Lunden Begravelsesbyrå vil også tilby gravstøtter og restaurering av gravsteiner.

– De tjenestene vi selv ikke kan utføre i forbindelse med gravsteiner samarbeider vi med andre aktører om, foreller Wikne.

Lunden Begravelsesbyrå AS ble startet på Jessheim for fem år siden, men har ekspandert raskt.

– Vi har avdelinger på Jessheim, i Nes, Rælingen, Skedsmo og Oslo, og nå Nannestad, sier Wikne.

Bedriften har totalt 11 ansatte. Det blir to fast ansatte i avdelingen i Maura. Det blir det også i blomsterutsalget i Nannestad Torg.

BJØRG BLIR PENSJONIST

Bjørg Aas (67) startet Maura Blomster i 2000. I 2003 startet hun begravelsesbyrå i tillegg.

– Jeg tenkte da at jeg ville prøve det. Går det ikke så er det jo bare å slutte. Men det har hått veldig bra, forteller Aas.

Hun forteller at hun ikke likte at butikken i Sentrumsgården i Maura havnet i det hun kaller bakevja etter utbyggingen av Kiwi.

– Det ble stusslig, men kundene visste jo om meg og fortsatte å handle hos meg, sier hun.

I 2010 tok hun over blomsterbutikken i Nannestad Torg etter Blomstergrossisten.

Nå trer hun inn i pensjonistenes rekker og overdrar virksomhetene til Lunden Begravelsesbyrå.

– Jeg er veldig glad for at det fortsatt blir både begravelsesbyrå og blomsterbutikker i bygda, men det blir jo litt vemodig å avslutte, sier hun.

Endelig kan hun se fram til fritid.

– Jeg har ikke hatt ferie siden i 2000. Nå skal barnebarna prioriteres, og så liker jeg å sykle og å gå i skogen og plukke bær. Fritidsproblemer har jeg ikke. Og så skal jeg nå alle toppene på Romerike. Jeg ser heller ikke bort fra at jeg neste år kommer til å sykle Birken, sier Aas.

LES OGSÅ: Svært stor prisforskjeller for kremasjon

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no