19. jul
MÅ PÅ SYKEHUS: Ove Christian Owe legges inn på sykehus igjen fordi operasjonssåret etter hofteoperasjonen ikke vil gro.
 
Owe får bli på sykehjemmet
Skuespiller Ove Christian Owe må legges inn på sykehus på nytt fordi operasjonssåret ikke vil gro og infeksjonen ikke slipper taket. I mellomtiden er han nå lovet sykehjemsplass til 30. august.

Publisert: 09.aug.2017 18:30
Oppdatert: 09.aug.2017 16:33

Owe sto tirsdag fram i EUB og fortalte historien sin. Etter en hofteoperasjon i juli ble han alvorlig syk av en infeksjon. Etter at sykehusoppholdet var over, ble han tilbudt en korttidsplass på Vilberg helsetun. Ifølge vedtaket skulle Owe forlate sykehjemmet onsdag, stadig uten hofte og med sterke smerter. Det skjedde ikke.

Rett etter EUB gikk i trykken onsdag fikk han beskjeden. Kommunen har snudd. Han er lovet plass på Vilberg helsetun frem til 30. august, frem til han må inn til ny operasjon. Etter dette er han også lovet nødvendig tilrettelegging.

PÅ KONTROLL

Tirsdag ettermiddag var Ove Christian Owe på kontroll på Ahus. Der oppdaget legene et hull i operasjonssåret på hofta. I såret var det gul verkepuss.

– Operasjonssåret og vevet innenfor er infisert. Det har ikke grodd slik det skal. Antibiotikakuren jeg går på er dermed helt bortkastet, sier Owe.

Legene konkluderte med at skuespilleren må gjennom en runde ny, målrettet intravenøs behandling før det er aktuelt å operere inn en ny hofte. Behandlingen må gjennomføres på sykehus, deretter med en hvileperiode og ny pillekur.

STARTER PÅ NYTT

Dermed må Owe starte behandlingen på nytt, etter at kirurgene på Ahus fjernet hofteprotesen i slutten av juli. Da ble han lagt inn med høy feber etter å ha blitt svært syk av gule stafylokokker. Det var vevet rundt protesen som var angrepet.

Etter at protesen var fjernet, ble Owe behandlet med intravenøs antibiotika, før han ble satt på antibiotika i pilleform og fikk korttidsplass på Vilberg helsetun. Der vedtok de å sende ham hjem onsdag 9. august.

– Men nå må jeg legges inn sykehus og få intravenøs behandling på nytt, for å ta knekken på infeksjonen. Så er det en ny pillekur, sier Owe.

PLANLAGT OM EN UKE

Det betyr at den planlagte hofteoperasjonen i starten av september, der Owe etter planen skulle få en ny protese, blir utsatt. I stedet blir det innleggelse for å få bukt med bakteriene han har i kroppen.

– Jeg er ikke sikker på hva som skjer etter sykehusinnleggelsen, men det naturlige er at jeg da får være på Vilberg de fire-fem ukene det tar å få kroppen frisk nok til å tåle en ny hofteoperasjon, sier Owe.

EUB MENER: Bra at noen lager bråk

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no