17. jun
Stengt: Både store deler av Råholt Bad og svømmeanlegget i Eidsvollhallen har vært stengt i flere perioder de siste månedene. Nå avventer Eidsvoll kommune en apport fra Norconsult, før politikerne skal bestemme hva slags rensesystem de skal velge for framtida.
 
Må vente på rapport
Eidsvoll kommune har bestilt en ufiltrert rapport for å kunne ta en endelig beslutning på framtidig badevann og rensemetode. Alt tyder nå på at denne ikke blir klar til utvalgsmøtene i midten av februar.

Publisert: 03.feb.2018 09:00
Oppdatert: 03.feb.2018 12:23

Stengte basseng, høye bakteriekonsentrasjoner og Poolsan eller klor som rensesystem. De siste månedene har det vært enormt fokus på badevannssituasjonen i Eidsvoll kommune. Nå har Norconsult fått i oppdrag å utarbeide en grundig rapport om status, utfordringer og framtidig veivalg. Den var ventet å bli klar til utvalgsmøtene 13. februar, men vil komme senere enn først antatt.

– Den vil ta 200 arbeidstimer å utarbeide, og Norconsult har gitt tilbakemelding om at den ikke blir ferdig til utvalgsmøtene. Forhåpentligvis blir den ferdigstilt i løpet av uke 8 eller 9. Enten vil den bli behandlet på formannskapet 27. februar eller kommunestyret 6. mars, sier Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp).

Koster kommunen penger

Flere, deriblant Eidsvoll svømmeklubb, har bedt innstendig om rensesystemet endres fra Poolsan til klor.

– Det blir et valg mellom pest eller kolera. Begge deler er kjemikalier, og du har brukergrupper som ønsker begge systemer, sier Vika. Han opplyser at klor vil være cirka 200.000 kroner billigere, driftsutgifter inkludert, årlig.

– Det er med andre ord ingen stor prisforskjell å snakke om her.

Ifølge Vika vil det koste alt fra 500.000 til tre millioner kroner, uavhengig av hva slags rensesystem de ender med å velge, å gjøre nødvendige utbedringer når den tid kommer.

– Det vil uansett være nødvendig med utbedringer og oppgraderinger, slik at badevannet og systemene fungerer slik de skal, sier Vika.

Kan gå mot klor

– Går det mot et skifte til klor?

– Hittil har det vært størst politisk velvilje for et skifte til det. Men nå vil vi avvente den endelige og grundige rapporten til Norconsult. Den vil gi oss et bredere beslutningsgrunnlag. Nå tenker vi ikke kun kort tid framover. Valget vi tar nå skal vi og badegjestene leve med i 40–50 år framover i tid, sier Vika. Han legger til at det ikke nødvendigvis er selve rensesystemet som er årsaken til alle utfordringene de har hatt.

–Maskineriet skal fungere og må være riktig. Vi ser at dette har vært sammensatte problemer. Det er dette vi ønsker at Norconsult skal finne ut av, sier Vika.

Gjennom rapporten skal Norconsult fortelle hva som er galt og hva som bør gjøres for å kunne gå videre.

Foreldreopprør mot stengt badevann: Krever at Poolsan byttes med klor

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Avventer: Ordfører John-Erik Vika (Sp) sier det vil koste kommunen fra 500.000 til 3 millioner kroner uansett utfall av Norconsult-rapporten.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no